Solide start C2 met 3 punten tegen BVV'31

De eerste 15 minuten heb ik als verslaggever moeten missen. Ik heb me door Tom Hoefsloot laten vertellen dat er voornamelijk op de helft van BVV werd gespeeld.

BVV'31 speelde zeer verzorgd voetbal. De heren verdedigers waren van het formaat “beer” en hadden de zaken redelijk op orde. Met name de nummer 5 kon de lange bal goed hanteren! De plaag van onze verdediging was de rechtsvoor, menig aanval van BVV'31 liep over die flank.

Het spel ging dus behoorlijk over en weer de eerste helft, want Breukelen was bij de les en gaf weinig weg. Wat opviel is een actie van BVV'31 waarbij, 1-op-1 met Ruben, de aanvaller opzichtig naast schoot. Gelukkig voor ons! De Blaricumse keeper ging even opzichtig in de fout door Koen bij de benen te grijpen, waardoor de scheids een penalty mee moest geven. Milan, de aanvoerder deze keer, mocht deze taak uitvoeren en dit klusje werd zeer fraai, hoewel met enig risico in het dak van de goal, geklaard. Met deze kleine, maar comfortabele, voorsprong werd de rust bereikt.

De tweede helft begon weer met veel energie en het duurde niet lang voordat de inspanningen werden beloond. Op een voorzet van Corne kon Koen, weer terug van zijn “blessure”, de 2-0 noteren. Of het nu het benauwde weer was of iets anders? In ieder geval zakte het een beetje in aan Breukelse zijde. Een aantal acties kon nog wel worden afgewend, maar een afstandschot boog zich hoog een weg onze goal in: 2-1.

Het bekende voetballemma: “vanaf dat moment werd het weer een wedstrijd” was sterk van toepassing. BVV'31 vocht voor alles wat het waard was. Dit leverde ook weer wat kansen voor onze C2 op, maar tot scoren kwamen we niet (Gino keihard op de paal!). Ruben zorgde voor wat mooie reddingen en bij het uitvoeren van één daarvan raakte de BVV'31-aanvaller hard zijn gezicht met de schoen. Na het magische water kon er met tand door de lip en open wang toch verder gespeeld worden.

Jullie brachten de wedstrijd tot een goed einde en daarmee was de eerste competitiewedstrijd met winst afgesloten! Spanning en sensatie, maar zeker onder controle en dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

FC Breukelen C2 - BVV'31 C2: 2 - 1 (1 - 0)