FC Breukelen C4 pakt eerste competitiepunten

Na de bekerwedstrijd van vorige week tegen Zuidvogels C4 (3-5 gewonnen) was aanvankelijk BFC maar uiteindelijk SDO C4 uit Bussum de eerste tegenstander in de competitie. Niet om 11.00 uur thuis, maar om 13.30 uur uit.

De mannen van onze C4, allen eerstejaars C, hebben laten zien dat er zeker potentie schuilt in dit team. Al in de eerste wedstrijden was te zien dat ze elkaar in het veld goed kunnen vinden. Er werd dan ook in deze wedstrijd weer goed combinatievoetbal gespeeld. Daarnaast waren er ook veel prachtige individuele acties te bewonderen, ‘hakkies’, tikjes met de buitenkant links, wippertjes en krulballen á la Sneijder met de buitenkant. Het team is zeer gedreven en doelgericht.

Het resultaat na de eerste helft stond dan ook als een huis met goals van Lars, Mathijs, Arnold, Bram en Michael met drie assists van rechts van Lukas, prima verdedigend loopwerk van Jeroen en onderscheppingen van Roman op het middenveld. Daar waar nodig stond Justin zijn mannetje. Dat beloofde wat voor de tweede helft.

Echter er ontstonden slordigheden in de opbouw, er werd minder geconcentreerd gespeeld en het positiespel in de verdediging verslapte wat. Hiervan kon SDO met hun gevaarlijkste speler profiteren en het verschil terugbrengen tot twee doelpunten. De mannen uit Breukelen lieten zich echter niet van de wijs brengen en brachten het verschil weer naar vier goals.

Verzuchting langs de lijn, maar weer naderde SDO tot op twee doelpunten. Langs de zijlijn werd de adem weer ingehouden. Gelukkig wist de C4 zich nogmaals te herpakken en klonk het eindsignaal bij een verschil van drie doelpunten. De goals in de tweede helft werden gescoord door Bram, Michael, Omar en Arnold.

De eerste drie punten zijn binnen. Geweldig gedaan kerels, jullie hebben allemaal hard gewerkt en laten zien dat er met jullie rekening gehouden moet worden. Prima gespeeld.

SDO C4 - FC Breukelen C4 6-9 (1-5)