Eerste drie welverdiende punten voor E7 zijn binnen

'svsgraveland.jpeg

Afgelopen zaterdag 10 september speelde de E7 haar eerste competitiewedstrijd uit tegen ’s-Graveland. We speelden acht tegen acht, met Tim op het doel en één wissel. Mika en Helen waren afwezig. Mijn eerste reactie toen ik de tegenstander zag was, dat we het waarschijnlijk niet gingen winnen! Velen waren een kop groter dan onze jongens en meiden. Dat dit niet alles zegt, zal later blijken. Waar de tegenstander het moest hebben van enkele soloacties en kluitjesvoetbal, speelde FC Breukelen redelijk sterk over de gehele linie.

De wedstrijd was goed en wel begonnen of de E7 passeerde de verdediging door een pass van Tessa op Thomas die de bal snel doortikte naar Eljareau die het eerste doelpunt voor FC Breukelen opeiste: 0-1. Dit was een snelle aanval over drie schijven, zo uit het boekje! Vervolgens was het nog even aftasten. We kregen een grote kans, waarbij twee man vrijstonden, maar helaas belandde de bal in het zijnet. Een onhoudbare hoge bal van de tegenstander zorgde vervolgens wel voor een doelpunt: de 1-1 was daar. FC Breukelen E7 zakte verder terug in de verdediging. Hierbij fungeerde Simon als stofzuiger en maaide alle ballen weg naar voren. Ook Keshia en Nikki beten zich stevig vast in de tegenstander, er was nauwelijks langszij komen aan. EJ, die overal op het veld te vinden is, schopte in een aanval (net als tijdens de training) zijn schoen nog maar een keertje uit en toen was het rust.

Na de rust voerde FC Breukelen de druk weer op. De knop ging om en we waren continu in de aanval, het gevoel van “wij zijn sterker” was goed te zien. FC Breukelen domineerde op het middenveld onder andere met Jens en Kerran. Onze spelers waren bereid om voor elkaar te knokken. Ook Thomas wist zich in de voorhoede telkens weer vrij te spelen en maakte vervolgens 1-2. Er waren kansen genoeg voor FC Breukelen. Simon schoot een keer snoeihard op het doel, maar helaas stond de keeper in de weg, die het wel aan zijn buik gevoeld zal hebben. In de slotfase was het gewoon wachten op een doelpunt. Zo kon de altijd hard werkende Tessa de 1-3 nog in het kleinste hoekje schieten. Tim, die de achterhoede steeds meer coachend aanspreekt, voorkwam nog een tegendoelpunt door een katachtige redding. De E7 kon met een mooi eindresultaat (drie welverdiende punten) terug naar huis keren.