B1 zet dominant spel eindelijk om in overwinning

Door de nederlagen in de laatste twee wedstrijden wist FC Breukelen B1 dat er zaterdag tegen CSW B1 hard gewerkt zou moeten worden om te winnen. Op een zomerse dag werd Zaid, naast de nog geblesseerden Tobias en Remco, gemist, maar Jesse en Nick waren bereid de B1 vanuit de C1 versterken. Met dertien man werd afgereisd naar Wilnis en de twee C1-spelers zouden vanuit hun uitwedstrijd bij Argon aansluiten. Met twee wijzigingen in de ploeg werd na een goede trainingsweek met veel vertrouwen afgetrapt tegen de fysiek sterk ogende ploeg uit Wilnis. Jim mocht de plaats innemen van Zaid en Alexander was de vervanger van Jonas.

Concentratie en beleving

Het is voor de huidige B1 erg belangrijk dat men zich goed concentreert om een goede wedstrijd te spelen. Zonder beleving/passie is een wedstrijd geen wedstrijd en dus waren ‘concentratie’, ‘beleving’ en ‘passie’ logischerwijs gebombardeerd tot de sleutelwoorden van de dag. De eerste tien minuten waren van beide kanten niet al te best. FC Breukelen kon maar moeilijk in zijn spel komen, maar op enkele schietkansen van CSW na kwam men zelf ook niet in de problemen. Na die onwennige eerste tien minuten kwam FC Breukelen beetje bij beetje in zijn spel en creëerde het enkele mogelijkheden. Alexander, Chris, Jantijn en Anouar verdedigden ijzersterk en op het middenveld zetten Michiel, Hans en Bob het spel naar hun hand. Ook voorin waren Giorginho, Scott en Jim scherper en scherper aan het worden.

Opgejaagde verdediging Al snel werd duidelijk dat de verdediging van CSW zich snel opgejaagd voelde. Wanneer er druk werd gezet door de Breukelse voorhoede, speelde men snel de lange bal of trapte de bal over de zijlijn om onder de matige druk uit te komen. Het was tot de dertigste minuut eigenlijk een typische 0-0-wedstrijd. Doordat een verdediger van CSW de bal echter tegen een collega aan schoot, kwam hij gelukkig voor de voeten van Jim die op de rand van de zestien de keeper met een slim balletje in de linkerhoek wist te verschalken. De rust werd gehaald met een 1-0 voorsprong.

Onzekerheid langs de lijn Na de rust kwam de B1 nog beter in zijn spel en ging de wedstrijd steeds meer domineren. Met Jonas in het veld voor Alexander als rechtsback kon men steeds meer voetballen op de helft van de tegenstander. Stef was vandaag als vervanger voor Jim erg op dreef en schonk FC Breukelen enkele grote kansen. Deze kansen werden echter niet benut, waardoor het een lange tweede helft werd. Jesse kon amper twee minuten nadat hij was ingevallen voor Jantijn alweer plaatsnemen op de bank na een ongelukkig duel. Hierdoor kon ook Nick noodgedwongen weliswaar zijn debuut maken in de B1. Nick was eigenlijk enkel als toeschouwer naar de B1 gekomen, maar omdat hij toch zijn FC Breukelen-tenue nog aan had, zetten we hem voor de zekerheid ook op het formulier. Verder dan mogelijkheden wist CSW niet te komen, maar de angst voor de 1-1 was langs het veld erg te merken. Complimenten aan de jongens van de B1 die van deze onzekerheid geen last hadden, waardoor er geen onnodige kansen/mogelijkheden werden weggegeven. De opluchting was dan ook groot nadat de scheidsrechter voor het laatst floot.

Groot zelfvertrouwen FC Breukelen B1 heeft vandaag bewezen dat het zelfvertrouwen groot is. Ondanks een redelijke voorbereiding liep men zowel tegen Victoria (beker) als FC Almere (competitie) tegen een geflatteerde, maar ruime nederlaag aan. En dat terwijl het spel vaak goed was. Tegen CSW volgde dan ook een verdiende zege. Hoewel de wedstrijd vooral in de eerste helft niet best was, wist men de wedstrijd toch tachtig minuten lang te controleren.

Woensdag a.s. weer tegen CSW Afgelopen woensdag was de bekerwedstrijd tegen hetzelfde CSW afgelast, waardoor de B1 aanstaande woensdag tegen de Wilnissers mag aantreden voor de bekerwedstrijd. De jongens kunnen dan nogmaals laten zien dat de overwinning van vandaag terecht was. Ook dan zullen de sleutelwoorden weer ‘concentratie’ en ‘beleving’ zijn en met minder onnodig balverlies zal de score dan eigenlijk hoger moeten uitpakken dan vandaag.

CSW B1 - FC Breukelen B1 0-1 (0-1)

Doelpunt: Jim.

Opstelling 1e helft: Jesse Schreurs; Alexander, Chris, Jantijn en Anouar; Bob, Hans, Michiel; Giorginho, Scott en Jim.

Opstelling 2e helft: Jesse Schreurs; Jonas, Chris, Jantijn (Jesse van Riet) (Nick), Anouar; Bob, Hans, Michiel; Giorginho, Scott en Jim (Stef).

Man of the Match: Chris.