Zilver voor Veteranen 3 op Kasper Silvius-toernooi

scw.jpg

Al vier jaar achtereen reizen Veteranen 3 vlak voor het begin van de competitie af naar SCW in Rijsenhout om mee te doen aan het strak georganiseerde Kasper Silvius Veteranentoernooi. Maar liefst acht teams had de organisatie dit jaar weten op te trommelen. In poule 1 gastheer SCW, JSV Nieuwegein, Wartburgia en FC Breukelen. In poule 2 zagen we VVC, RAP, Badhoevedorp en DCG. Niet eerder werd er zo goed door FC Breukelen gepresteerd: de mannen van coach Piet Zwanink legden beslag op de mooie tweede plaats na een verloren finale tegen het sterke RAP.

Twee poules

In twee poules van vier ploegen werd op topniveau gestreden om gruwelijk grote bekers en de sportiviteitsprijs. Die laatste hebben we al eens gewonnen, maar ging dit jaar naar het keurige Wartburgia. De withemden (vandaag stiekem in het blauw gestoken) uit de Vechtstreek openden traditioneel tegen de mannen uit Nieuwegein, dit keer op het kunstgras. En zoals zovaak de laatste jaren stapten we met een overwinning van het veld (1-0 door Richard). De tweede wedstrijd ging tegen SCW, een heel makkelijk voetballende ploeg. Ook tegen de gastheren leverden we op het mooie grasveld een puike prestatie, want voor het eerst in de toernooigeschiedenis hielden we hen op een gelijkspel: 0-0. In de laatste partij tegen Wartburgia liet FC Breukelen zich op het kunstgras van zijn beste kant zien. Marc scoorde binnen 8 minuten drie keer en Joost prikte nummer 4 binnen na een tik-takcombinatie in de zestien met Richard. Wartburgia redde de eer na een foutje achterin.

Naar de finale met 24 punten

Na elke poulewedstrijd nemen beide teams vijf penalties. Deze strafschoppen kunnen het puntentotaal opvijzelen, ook als je net de wedstrijd hebt verloren. Het werkt als volgt:

  • wedstrijd gewonnen, penalties gewonnen: 9 punten

  • wedstrijd gewonnen, penalties gelijk: 8 punten

  • wedstrijd gewonnen, penalties verloren: 7 punten

  • wedstrijd gelijk, penalties gewonnen: 6 punten

  • wedstrijd gelijk, penalties gelijk: 5 punten

  • wedstrijd gelijk, penalties verloren: 4 punten

  • wedstrijd verloren, penalties gewonnen: 3 punten

  • wedstrijd verloren, penalties gelijk: 2 punten

  • wedstrijd verloren, penalties verloren: 1 punt

Veteranen 3 blijken prima penaltynemers en ook keeper Jaap stond vandaag zijn mannetje met enkele puike reddingen. Na twee gewonnen wedstrijden, één gelijkspel en drie(!) gewonnen penaltyseries bleek de ploeg uit Breukelen het hoogste puntenaantal in poule 1 (en van de dag) te hebben gehaald, namelijk 24. In de finale tegen RAP (na maar liefst anderhalf uur wachten) bleken de oude spieren toch wel erg vermoeid. Het kwik was inmiddels flink opgelopen en de Amstelveners speelden een tempo te hoog. Toch had Richard de wedstrijd op zijn kop kunnen zetten toen hij alleen op de keeper af mocht stomen. Helaas passeerde zijn schuiver wel de keeper, maar ging deze ook aan de verkeerde kant van de linkerpaal voorbij. Vlak daarna kwam RAP op een 1-0 voorsprong toen een verdwaald schot via de rug van René binnenviel. Zoals gezegd, onze mannen konden moeilijk meer een vuist maken, RAP speelde de partij geroutineerd uit en won aldus het toernooi.

Traditionele BBQ

Een van de hoogtepunten van het toernooi is de traditionele BBQ na afloop van de wedstrijden. Je hebt barbeques en barbeques, maar wat er jaarlijks in Rijsenhout op tafel komt, is van een ongekende klasse. Professioneel gecaterd worden alle deelnemers overladen met fantastisch eten op megagrote borden. Je komt ogen te kort. Het bleef natuurlijk nog lang gezellig, dat spreekt voor zich. Ook leuk om te vernemen was dat alle deelnemende teams automatisch weer zijn uitgenodigd voor volgend jaar.

Een woord van dank

FC Breukelen Veteranen 3 wil de organisatie van het Kasper Silvius-toernooi danken voor een perfect georganiseerd toernooi en de BBQ. Ook een woord van dank gaat uit naar ’t Regthuys in Breukelen, want deze sponsor liet de mannen ’s morgens niet eerder vertrekken dan na een ijzersterk ontbijt dat, gezien de tweede plaats, zeker zijn werk heeft gedaan.