Valse competitiestart FC Breukelen 1

FC Breukelen 1 is er niet in geslaagd de goede voorbereiding een vervolg te geven in de competitie en ging verdiend onderuit bij s.v. Deltasport in Vlaardingen. Het zag er allemaal veelbelovend uit: een vlekkeloze voorbereiding met goede resultaten tegen tegenstanders van niveau. Toch konden de ‘wit-oranje leeuwen’ niet overtuigen in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen en kon het aloude cliché dat een goede voorbereiding geen garantie is voor een goede competitestart, weer eens uit de kast gehaald worden.

Onderliggende partij Vanaf de eerste minuut was FC Breukelen de onderliggende partij. Niet alleen het veld was stroef, maar ook het team leek in de verste verte niet op de geoliede machine van de afgelopen weken. Met name de snelle aanvallen over de zijkanten van Deltasport bezorgden de verdedigers van FC Breukelen handenvol werk. Deltasport kwam dan ook verdiend op voorsprong door Giovanni dos Santos. Na twintig minuten kwam FC Breukelen iets beter in het spel en uit een corner kopte de lange Wijand Koning de gelijkmaker tegen de touwen. Deze 1-1-stand kon tot aan de rust worden vastgehouden.

Niveau onder de maat De rust bracht helaas geen verbetering en FC Breukelen bleef collectief onder haar niveau acteren. Deltasport wisselde succesvol, want de net ingebrachte spits Martijn Hoek scoorde de 2-1 voorsprong voor de thuisclub. FC Breukelen drong wel aan en kwam voor de derde keer in dit prille seizoen tegenover tien man te staan na een tweede gele kaart voor een Deltasport-verdediger, maar zelfs tegen een ondertal kon men de gelijkmaker niet forceren.

Knop omzetten De nederlaag zal hard aankomen bij de spelers, maar de ervaren groep zal onder leiding van coach Willem Leushuis de knop snel omzetten, omdat aanstaande zaterdag titelkandidaat FC Rijnvogels uit Katwijk op bezoek komt. Ook zij kregen een onverwachte nederlaag te verwerken, dus komende zaterdag zullen beide ploegen uit zijn op revanche. Aanvang FC Breukelen 1 - FC Rijnvogels 1 is om 14.30 uur aan de Broekdijk Oost.

3 september 2011, s.v. Deltasport 1 - FC Breukelen 1 2-1 (1-1) 1-0 Giovanni dos Santos

1-1 Wijnand Koning

2-1 Martijn Hoek