Bekerwedstrijd FC Breukelen E1 - 's-Graveland E1

Na een wisselvallige oefenperiode waarin de E1 een aantal keren liet zien goed te kunnen voetballen, stond afgelopen zaterdag de eerste bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander thuis op de Broekdijk was ’s-Graveland E1. Een team met een aantal volwassen ogende voetballers, straks uitkomend in de competitie bij onze E2.

Onze tegenstander begint de wedstrijd sterk en zet onze E1 vast op eigen helft. Door slordig verdedigen heeft men steeds een man méér voor de goal en maakt daar gretig gebruik van. Binnen vijftien minuten staan we op een achterstand van 0-5. Toen de storm was gaan liggen komt de E1 wat meer in zijn spel en probeert zich terug in de wedstrijd te knokken. Een prachtige krul van Jochum in de bovenhoek brengt ook weer een beetje het geloof terug bij onze mannen: 1-5. In de eerste helft volgen nog twee goals van spits Ruben, waardoor een ruststand van 3-5 op de borden verschijnt.

In de tweede helft komt ’s-Graveland nauwelijks meer onder de Breukelense aanvalsdrift uit, maar men weet nog wel een keer het net te vinden: 3-6. Het geloof blijft en onze tegenstander krijgt het toch een beetje benauwd. Helaas weet alleen Ezra zijn goede spel de tweede helft te bekronen met een doelpunt waardoor de eindstand op 4-6 komt. Volgende week begint de competitie thuis tegen Argon E2. Laten we zorgen daar direct scherp te zijn en ons goede spel uit met name de tweede helft voort te zetten.

Man of the match: Ruben (2 goals).