Persoonlijke fouten B1 maken fataal countervoetbal FC Almere mogelijk

Na de bekernederlaag van afgelopen woensdag tegen Victoria stond zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma: een thuiswedstrijd tegen FC Almere B1. Vooraf werd een moeilijke wedstrijd voorspeld door de tweedejaars B-junioren en die voorspelling kwam gedeeltelijk uit. Zonder de nog steeds geblesseerden Remco en Tobias moest het ‘klusje’ worden geklaard. Aangezien er woensdag, ondanks de nederlaag, wel degelijk goed was gevoetbald, werd er met vertrouwen naar de aftrap toegeleefd.

Niet scherp

Met wederom enkele wijzigingen in het elftal ten opzichte van de wedstrijd tegen Victoria begon FC Breukelen weer niet al te best aan de wedstrijd. Hoewel het veldspel bij vlagen prima was, waren Jonas en Anouar twee keer niet scherp, waardoor de B1 snel tegen een 0-2 achterstand aankeek. Er werd, net als tegen Victoria, gedomineerd op de helft van de tegenstander, maar kansen/mogelijkheden bleven op de vingers van één hand te tellen. Ze waren er echter wel degelijk voor Giorginho, Scott en Bob, maar de afronding liet te wensen over. De grootste mogelijkheid werd gecreëerd door Scott die een vrije bal van een meter of 25 uiteen zag spatten tegen de onderkant van de lat. Een aanval van FC Almere via hun snelle buitenspelers zorgde ervoor dat FC Breukelen met een 0-3 achterstand de kleedkamer mocht opzoeken.

Eén op één

Net als tegen Victoria besloten de trainers in de rust dat er één op één moest worden gespeeld. Of er nou met 3-0 of hogere cijfers zou worden verloren, maakte tenslotte ook niet veel meer uit. Met een ongebruikelijke 2-4-4-opstelling werd begonnen aan de tweede helft. Alle goede gedachten die er waren, konden gelijk terug de koelkast in na een zeer snelle 0-4 van FC Almere. Uiteindelijk namen enkele spelers zelf de verantwoording een verdedigende taak op zich te nemen, waardoor een monsterscore kon worden voorkomen. Een snelle tegenaanval zorgde echter nog wel voor 0-5, wat tevens de einduitslag was.

Overtuiging ontbrak

FC Breukelen B1 speelde bij vlagen zeer redelijk voetbal, maar de conclusie is dat de afronding vaak zonder overtuiging gebeurt. Schoten van 25 meter vliegen, hoewel men dat misschien wel in gedachten heeft, niet allemaal in de kruising. De credits mogen deze keer ook zeker naar de tegenstander gaan. FC Almere verdedigde als team, gegroepeerd en zeer degelijk, en wist er met hun snelle spitsen meerdere keren gevaarlijk uit te komen. Omdat de echte scherpte ook bij hun ontbrak, mag FC Breukelen B1 in de handen knijpen dat het bij 0-5 bleef.

Woensdag a.s. wacht een bekerwedstrijd uit tegen CSW dat we volgende week voor de competitie ook treffen in Wilnis. Hopelijk kan onze B1 zijn goede spel voortzetten, meer kansen creëren en – vooral – de kansen/mogelijkheden koel benutten. Daarnaast moeten sommige spelers qua inzet uit een ander vaatje tappen, want elke onoplettendheid kan een tegendoelpunt zijn. Dat bleek afgelopen zaterdag wel.

FC Breukelen B1 - FC Almere B1 0-5 (0-3) Opstelling 1e helft: Jesse; Jonas (Jimmy), Chris, Jantijn, Anouar; Bob, Zaid, Hans; Michiel, Scott en Giorginho.

Opstelling 2e helft: Jesse; Jantijn, Chris (Alexander); Michiel, Zaid, Hans, Giorginho; Stef, Bob, Scott en Jimmy.

Man of the Match: Scott.