Ondanks verlies toont E7 goede mentaliteit

FC Breukelen E7 moest op 3 september hun eerste bekerwedstrijd spelen uit tegen DWSM. Zonder oefenwedstrijden vooraf werd het een wedstrijd waarbij onze spelers nog heel erg aan elkaar moesten wennen. We speelden acht tegen acht en met twee wissels. De eerste helft werd het spel veelal op de helft van FC Breukelen gespeeld; een niet te houden 1-0 was dan ook het begin van een zware pot. Eljareau. die met zijn snelle sprints. veel voorin te zien was. zag zijn kans schoon en maakte kort daarop de 1-1. Bij de tegenstander liep echter één ‘grote’ jongen die met zijn harde afstandsschoten onze keeper Mika overrompelde en zorgde dat Breukelen de rust inging met een 5-1 achterstand.

De jongens en meiden kregen de opdracht om de grote jongen dubbel te gaan dekken. Dit zag debutante Nikki wel zitten en zij stond vervolgens ook echt haar mannetje. Met in de tweede helft Tim op het doel gingen we er weer vol tegenaan. En met de aanjagers Thomas, Mika en Kerran op het middenveld geloofden we er weer in. Zo zorgden Keshia, Helen en Simon ervoor dat het achterin nagenoeg dicht bleef. Bovendien hadden we ook nog een uitstekende keeper Tim. Hij hield het doel de tweede helft goed schoon met enkele mooie reddingen. In tegenstelling tot de eerste helft bewoog FC Breukelen zich meer en meer op de helft van de tegenstander en zo kregen Eljareau en Tessa voorin weer kansen. Dit resulteerde uiteindelijk dan ook in een mooi doelpunt van Tessa dat de eindstand op 5-2 bracht.

Het moet gezegd dat er ondanks dit verlies een goede mentaliteit onder de jongens en meiden schuilgaat, er hard wordt gewerkt en dat ze na de eerste helft niet het hoofd hebben laten hangen! Dit geeft vertrouwen in de komende wedstrijden.

De jongens en meiden van FC Breukelen E7. Op de foto ontbreekt Jens Taverne.