C1 verslikt zich onnodig bij start competitie

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen streekgenoot v.v. Maarssen C1. In de voorbereiding waren we al twee keer getrakteerd op een 3-1 nederlaag, vandaag zou onze C1 proberen dit recht te zetten. Met het nodige vertrouwen na de laatste oefenwedstrijden en bekerwinsten werd er begonnen in een vertrouwde opstelling. Met Stan als voorlopige vaste stand-in voor Jesse in het doel, achterin Mels, Nik, Junior en Douwe, op het middenveld Roy, Jesse en Lars en voorin Justin, Olivier en Michael.

Open en gelijkwaardige strijd

De eerste minuten waren flitsend. Justin brak al direct door op rechts maar de grote keeper van Maarssen stond paraat. De wedstrijd ontspon zich als een open en gelijkwaardige strijd met kansen over en weer. Maarssen kwam tot drie keer snel en gevaarlijk door en oog in oog met Stan. Deze wist twee keer goed te redden, maar de derde keer was hij kansloos: 0-1 en op dat moment niet onterecht gezien Maarssen iets meer attent was. Breukelen zette aan op jacht naar de gelijkmaker en die had er zeker in gezeten… Er waren prima aanvallen waarbij Justin twee mooie assists gaf. Helaas zat het vandaag niet mee. Een keeper die zich uitstekend opstelde, verkeerd raken of de bal die net langs de verkeerde kant van de paal rolde. Teleurgesteld werd de kleedkamer opgezocht, trainer Rob was zichtbaar niet tevreden.

Onterecht gemopper

De tweede helft was duidelijk voor FC Breukelen. De wedstrijd speelde zich voor het grootste deel af op de helft van Maarssen dat zich begrijpelijkerwijs beperkte tot de counter en lange ballen. FC Breukelen kreeg mogelijkheden, al bleef de verdediging van Maarssen aardig overeind. Er werd wat gemopperd op de scheidsrechter, omdat er momenten waren dat anders beslist had moeten worden. Maar dit gemopper kwam voornamelijk voort uit het eigen falen. Het spel speelde zich te veel af in de drukte op links en in het midden, terwijl de mogelijkheden juist aan de andere kant lagen waar Justin zijn mannetje telkens te snel af was. Drie minuten voor tijd leken we alsnog loon naar werken te krijgen toen Justin doorbrak en alleen op de keeper af ging, maar ook deze keer pareerde de keeper de bal en was het eerste verlies een feit. Een domper, maar het seizoen is nog lang. Toch moeten wij met dit team goed mee kunnen draaien, al weten we in feite nog niet veel over de overige tegenstanders.

3 september 2011, FC Breukelen C1 - v.v. Maarssen C1 0-1 (0-1)

Andere trainer

Aanstaande dinsdag hebben we weer een andere trainer voor de groep staan. Zoals jullie weten, heeft Rob van der Sluijs op de laatste transferdag nog een contract kunnen tekenen bij AGOVV Apeldoorn. Jammer voor de C1, maar natuurlijk geweldig voor Rob! Er wordt nog gekeken in hoeverre dit nog enigszins te combineren valt met het coachen en trainen van de C1. Waarschijnlijk zal Alex Sacca (keeper van het eerste!) een en ander overnemen.