FC Breukelen F1 boekt 1-7 bekeroverwinning bij v.v. Altius

Afgelopen zaterdag speelde de F1 uit tegen v.v. Altius in Hilversum voor de KNVB-beker. Op verzoek van Altius werd de wedstrijd verplaatst van de vroege ochtend naar de hete middag. Meteen na de aftrap werd duidelijk dat FC Breukelen F1 alert en scherp aan de wedstrijd was begonnen. Op zoek naar het eerste belangrijke doelpunt dat vaak bepalend kan zijn voor de rest van het wedstrijdverloop was het Nick Rietveld die met een mooi afstandschot de keeper van Altius wist te verrassen.

Vanaf dat moment volgde een goed voetballende F1 dat pressievoetbal wist te spelen waaruit veel kansen naar voren kwamen. Er werd goed gecombineerd ook al hadden nog meer kansen benut kunnen worden als men meer oog had gehad voor de positie van de medespelers. De rust werd bereikt met een 1-4 voorsprong. Zoals overal in Nederland was het erg warm en dus werd er even gedronken en gerust om vervolgens na een paar tactische aanwijzingen van de bezielende coaches weer met hetzelfde pressievoetbal door te gaan in de tweede helft. De eindstand werd uiteindelijk 1-7 voor onze F1 die daarmee snel de nederlaag van vorige week waren vergeten. Thijmen ter Riet werd uitgeroepen tot Man of the Match.