Voorbeschouwing s.v. Deltasport 1 - FC Breukelen 1

logo_deltasport.jpg

FC Breukelen 1 begint het nieuwe seizoen aanstaande zaterdag aan de grote reis naar het onbekende in district West II. De KNVB heeft op eigen initiatief besloten FC Breukelen naar West II te verschuiven omdat er in West I een team te veel bleek. Alle tegenstanders die we dit seizoen gaan tegenkomen, zijn dus nieuw. We beginnen met een uitwedstrijd in Vlaardingen tegen s.v. Deltasport, een vereniging met een karakteristiek voetbalcomplex.

Aanvallende intenties

De gezellige kantine met de tribune aan de overkant omzoomen het grote natuurgrasveld. Een voordeel voor aanvallend ingestelde ploegen. Zowel s.v. Deltasport als FC Breukelen hebben in de voorbereiding laten zien aanvallende intenties te hebben en spelen beide in een soortgelijke aanvallende formatie met veel opkomende mensen. De Vlaardingers behaalden vorig seizoen de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse, maar werden daarin uitgeschakeld in een competitie waarin s.v. Sportlust'46 uit Woerden kampioen werd. De laatste test, een bekerwedstrijd tegen het in Breukelen nog wel bekende v.v. Nieuwenhoorn uit Hellevoetsluis, ging verloren.

Schorsing- en blessurevrij

FC Breukelen kende een succesvolle voorbereiding. Het kwam als overwinnaar uit de bus op het zwaarbezette toernooi om de Vechtstreek Cup en bekerde moeiteloos door na drie overwinningen met veel doelpunten. De selectie van technisch manager Willem Leushuis en teammanager Herman Jansen reist compleet af naar Vlaardingen, want het team kent geen schorsingen en blessures. Dit betekent dat er nog een aantal moeilijke keuzes moeten worden gemaakt. FC Breukelen beschikt over een groep van zeker achttien spelers die het niveau goed aankunnen en er zal daarom een aantal bankzitters door de zure appel moeten heenbijten.

Saamhorigheid

De voorbereiding heeft echter ook aangetoond dat de groep naar elkaar toe is gegroeid en er is een groot saamhorigheidsgevoel ontstaan. Ten opzichte van vorig seizoen zijn er nog slechts vier basisspelers overgebleven. FC Breukelen reist vol vertrouwen af naar Vlaardingen, maar Herman Jansen zal de spelers nog wel even herinneren aan de openingswedstrijd vorig seizoen, thuis tegen Ajax…