FC Breukelen B1 loopt tegen zeperd op in bekerwedstrijd tegen Victoria B1

Door de aanvraag van Victoria om de bekerwedstrijd van afgelopen zaterdag te verplaatsen naar woensdag moest FC Breukelen B1 er een ‘lekker bekeravondje’ van maken. Zonder drie afwezigen (Scott, Remco en Tobias) werd met dertien man afgereisd naar Hilversum. Aldaar werd ontspannen toegeleefd naar de wedstrijd tegen een tegenstander die de B1 ook in de competitie tegenkomt.

Er waren enkele wijzigingen in het elftal doorgevoerd ten opzichte van afgelopen zaterdag. Zo moest Anouar zijn linksbackpositie afstaan aan Alexander, stond Michiel zijn plekje af aan Giorginho, nam Jantijn de positie van Scott in de spits in en moest Zaid zijn mannetje gaan staan centraal achterin.

Zwak begin Waar er wederom op werd gehamerd om scherp te beginnen, werd dit niet direct vertaald op het veld. Er werd in eerste instantie goed gevoetbald, maar af en toe te veel. Men wist de bal prima van de ene Breukelse verdediger naar de andere te krijgen, maar bracht daarmee soms ook zijn medespeler in de problemen. Deze tikte het balletje dan maar weer snel terug, waardoor het probleem zich niet verplaatste. De lange bal bleef dus uit. Uiteraard is dit niet de mooiste manier van voetballen, maar af en toe is het wel effectief. Binnen dit eerste matige kwartier van de B1 sloeg Victoria tweemaal toe. Eerst was er een onoplettendheid in de verdediging die de buitenspelval niet goed uitvoerde. De spits van Victoria kwam oog in oog met Jesse en faalde niet. Enkele minuten daarna was het een speler van Victoria die zo vrij als een vogel kon inkoppen na een corner. FC Breukelen nam direct na de 2-0 het heft in handen en legde bij vlagen uitstekend positiespel op de mat, helaas zonder kansen. FC Breukelen domineerde zo’n twintig minuten met goed veldspel op de helft van de tegenstander, maar kon nauwelijks gevaarlijk worden voor het vijandelijke doel.

Het roer om… In de rust werd besloten Victoria het mes op de keel te zetten en direct achterin 1-op-1 te gaan voetballen. Zaid werd doorgeschoven naar het middenveld, waardoor de inschuivende verdediger van Victoria makkelijker kon worden opgepakt. Victoria wist niet wat ze overkwam en wederom voetbalde FC Breukelen continu op de helft van de tegenstander. Maar als je de kleine scoringsmogelijkheden die je krijgt niet benut, valt het doelpunt vaak aan de andere kant. De treffer kwam uit een goede actie van de linksbuiten, waardoor er vanaf de rand van de zestien-meter met een droog schot de 3-0 werd binnengeschoten. De doelpuntenmaker beging hiervoor echter een overtreding door ‘los!’ te roepen en dus had het doelpunt geen doorgang mogen vinden. De scheidsrechter besliste hierover echter anders.

Kopgoal FC Breukelen herpakte zich en dit resulteerde (na een goede actie van Hans die de bal tegen de binnenkant van de paal werkte) in een kopgoal van de kleinste, slimste en zeker de beste man van het hele veld: Zaid. Een waar compliment voor deze jongen is na deze wedstrijd zeker op zijn plaats aangezien Zaid als een volwassen kerel over het veld liep. Hij wist nagenoeg elk duel te winnen, verzorgde de opbouw wanneer dit moest, wist de rust te bewaren en zorgde dus ook voor de treffer. In de laatste vijf minuten waren de krachten op bij FC Breukelen, wat resulteerde in twee counters voor Victoria met tweemaal een treffer tot gevolg: 5-1. De 4-1 had nog een luchtje van buitenspel, maar dit doet niets af aan de trefzekerheid van Victoria. Tussen de 4-1 en de 5-1 was er nog een knap doelpunt van Giorginho dat helaas werd afgekeurd wegens buitenspel.

Twee gezichten Kortom, dit was weer eens een wedstrijd met twee gezichten. Waar de B1 zwak uit de startblokken kwam, bleek de machine uiteindelijk wel degelijk op gang te komen met goed veldspel. Schijn bedriegt bij het enkel kijken naar de einduitslag. De B1 legde bij vlagen zeer goed veldspel op de mat en gaf nagenoeg geen kansen weg aan Victoria. Een wedstrijd dus waar we, in tegenstelling tot de oefenwedstrijd tegen FC Hilversum (6-3 winst), op kunnen voortborduren. Complimenten aan alle spelers hoe zij de tegenslagen hebben opgepakt en hoe zij zich de tweede helft hebben gepresenteerd.

Victoria B1 – FC Breukelen B1 5-1 (2-0)

Doelpunt: Zaid.

Opstelling 1e helft: Jesse; Jonas, Chris, Zaid, Alexander; Bob, Hans, Giorginho; Stef, Jantijn en Jimmy.

Opstelling 2e helft: Jesse; Jonas, Chris, Anouar; Michiel, Zaid, Hans, Giorginho; Jimmy, Bob, Stef (Jantijn).

Man of the Match: Zaid.