C1 pakt derde bekerwinst en gaat door naar volgende ronde!

csw.jpg

Vandaag (27 augustus) de derde en laatste poulewedstrijd in de districtsbeker tegen streekgenoot CSW C1. Dit team kwam vorig jaar nog uit in de hoofdklasse, waarschijnlijk is er bewust een stapje teruggedaan. CSW had pas één wedstrijd gespeeld en gewonnen van Argon. Dit team was dus onze nog enig overgebleven concurrent voor de winst in deze poule van vier.

Dat dit een pittige wedstrijd zou worden, werd al snel duidelijk. CSW is een fysieke ploeg, goed voetballend met een aantal spelers die de duels niet schuwen (groot of klein). Hierbij werd er overigens fair gespeeld en waren er geen grove overtredingen te melden. De ploegen leken aan elkaar gewaagd, al waren de betere doelrijpe kansen wel voor FC Breukelen. Na een aantal mogelijkheden was het uiteindelijk Olivier die een assist van Jessie eenvoudig kon binnenwerken: 0-1.

CSW drong aan en vergrootte de druk op onze verdediging, waarbij de bal zelfs een keer van de lijn moest worden gehaald. Een communicatiefout tussen verdediging en de keeper (Stan deed het verder weer prima vandaag) betekende de (verdiende) gelijkmaker! De kleine nr. 7 maakte dankbaar gebruik van het misverstand en rondde fraai af met een listig lobje: 1-1. FC Breukelen pakte de draad weer op en zette direct weer druk op de tegenstander. Een slalom van Jessie luidde de hernieuwde voorsprong in: op de achterlijn aangekomen legde hij de bal terug op een inlopende Olivier. Deze haalde verwoestend en overtuigend uit en joeg de bal in de touwen! Een 1-2 voorsprong, dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft werden alle wisselspelers ingebracht. (Onze nieuwe trainer Rob wil alle beschikbare selectiespelers in actie zien op een aantal verschillende plekken voordat hij z’n gedroomde opstelling en definitieve selectie bekendmaakt.) FC Breukelen pakte het initiatief en gaf dit niet meer uit handen. Zes á zeven 100%-kansen werden echter gepareerd door de keeper, de lat of door een Wilnis’ voetje. CSW stelde hier slechts een tweetal aardige mogelijkheden tegenover. Zo bleef de eindstand op 1-2 staan en is de C1 door naar de volgende ronde. CSW komen wij in de competitie weer tegen, dit beloven nog aardige en interessante wedstrijden te worden. De andere wedstrijd in onze poule was Wasmeer C1 - Argon C2, uitslag 4-2.

A.s. woensdag 31 augustus een laatste oefenwedstrijd tegen FC Driebergen (voorheen CDN), voordat volgende week de competitie begint. Het bekende en sterke v.v. Maarssen C1 is daarin de eerste opponent. In de voorbereiding hebben wij het onderspit tegen ze moeten delven, hopelijk kunnen we dat volgende week rechtzetten ;-)

27 augustus 2011, CSW C1 - FC Breukelen C1 1-2 (1-2)

0-1 Olivier Branderhorst

1-1 CSW

1-2 Olivier Branderhorst

Vernieuwde website C1

De C1 heeft ook dit seizoen weer een eigen Ditismijnteam-website. U kunt alle ontwikkelingen rond het team volgen op http://fcbreukelen-c1.ditismijnteam.nl/ .