FC Breukelen pakt ook bekerwinst tegen zondaghoofdklasser Purmersteijn

Door een knappe uitoverwinning (0-1) bij v.p.v. Purmersteijn haalde FC Breukelen gisteravond de tweede bekerwinst in vijf dagen binnen en verzekerde het zich nu al van een plek in de volgende bekerronde. Drie nieuwkomers maakten hun debuut ten opzichte van de wedstrijd tegen DWV. Eddy Vorm en Wijnand Koning (die overkwam van s.c. Woerden) hadden hun schorsing uitgezeten en Jim Blom (nieuw van ARC) was hersteld van zijn blessure.

Slechte kunstgrasmat

Op een bejaard kunstgrasveld waren de omstandigheden om goed verzorgd te voetballen, welhaast onmogelijk en eigenlijk werden beide ploegen hiermee tekortgedaan. Purmersteijn heeft een jonge, talentvolle ploeg en ook FC Breukelen wil graag verzorgd voetbal op de mat leggen. Het veld in Purmerend was echter slecht geprepareerd en bovendien klein qua afmetingen. Beide ploegen kozen daarom snel voor de lange bal om risico’s achterin te vermijden. FC Breukelen anticipeerde het beste op de omstandigheden en kreeg via Jim Blom en Eddy Vorm drie uitgelezen mogelijkheden om op voorsprong te komen. Het duurder echter tot de 35ste minuut voordat men de leiding nam. Via een snelle aanval belandde de bal bij David van der Veld die de bal goed afschermde op de punt van de ‘zestien meter’, deze vervolgens netjes aflegde op de inlopende Dave Rijkaard die bekeken binnenschoot en wederom zijn waarde bewees. Toen kort daarna Tom Kalkhuis werd neergelegd (doorgebroken en onderweg naar de keeper), leek de wedstrijd al in een vroeg stadium beslist. Een rode kaart bleef echter uit. De ruststand werd bereikt met een te magere voorsprong.

Geen profijt tegen tien man

Na de rust hetzelde spelbeeld. Veel kansen voor de spitsen van FC Breukelen, maar geen doelpunt. Purmersteijn bleef geloven in een goed resultaat en het was daarom goed dat de centrale verdedigers Jurriaan van Well en Djuric Winklaar elkaar steeds beter beginnen aan te voelen en gevaarlijke uitbraken wisten te voorkomen. 25 minuten voor het eindsignaal werd de boosdoener uit de eerste helft dan toch weggestuurd na commentaar op de leiding en FC Breukelen mocht het zichzelf verwijten dat van deze overtalsituatie niet werd geprofiteerd. Purmersteijn raakte in de 88ste minuut zelfs nog de paal na een slechte terugspeelbal en dit is dan ook een duidelijke waarschuwing voor de komende weken. FC Breukelen had de wedstrijd allang op slot kunnen gooien door een ruime voorsprong te nemen. Wanneer men dit echter verzuimt, is de kans groot dat de tegenstander terugkomt in de wedstrijd. Nu bleef het zonder gevolgen en heeft de ploeg nog anderhalve week om de puntjes op de i te zetten voordat de competitie begint. De uitslagen en het vertoonde spel geven voldoende houvast voor een goede start, maar details zullen de doorslag gaan geven.

Zaterdag bekerderby tegen CSW

Aanstaande zaterdag wacht de bekerderby tegen CSW uit Wilnis. Ondanks de vroegtijdige plaatsing voor de volgende ronde zal FC Breukelen toch graag willen winnen en verder willen bouwen in de aanloop naar de competitie. De wedstrijd tegen CSW begint om 14.30 uur aan de Broekdijk. (De andere poulewedstrijd van gisteren, DWV 1 - CSW 1, werd afgelast.)

24 augustus 2011, v.p.v. Purmersteijn 1 - FC Breukelen 1 0-1 (0-1)

0-1 Dave Rijkaard

Lees hier het verslag van deze wedstrijd op de website van v.p.v. Purmersteijn.