FC Breukelen 2 sluit eerste bekerwedstrijd winnend af

altius.jpg

Het tweede elftal van FC Breukelen mocht voor de eerste officiële wedstrijd aantreden bij v.v. Altius in Hilversum. De poule voor de beker bevat slechts drie teams doordat één ploeg zich heeft teruggetrokken. Om de poulefase door te komen is het dus genoeg om twee wedstrijden te winnen. Het team voor de eerste wedstrijd bestond uit enkele vaste waarden van het vorige seizoen in combinatie met een aantal nieuwe gezichten. Veel van deze nieuwe gezichten zijn overgekomen uit de A-jeugd en dit zorgt voor een jong team met enkele ervaren krachten.

Gevaarlijk spitsenduo

Snel werd was duidelijk dat Breukelen de betere ploeg was, al resulteerde dit niet gelijk in grote kansen. Altius kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, met als hoogtepunt een venijnige volley die stijlvol werd gepareerd door onze keeper. Bij FC Breukelen liep het gevaarlijke duo Danijel Mahmutovic en Maikel Goossens in de spits die elkaar goed lijken aan te voelen en voor veel gevaar zorgden. Maikel wist één van de kansen te benutten en bracht hiermee de 0-1 op het scorebord. Ondanks dat er nog enkele kansen genoteerd konden worden, werd er vóór de rust niet meer gescoord.

À la Van Basten

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, al was te merken dat FC Breukelen conditioneel verder was dan de tegenstander. Er kwamen steeds meer kansen en Maikel wist oog in oog met de doelman het net opnieuw te vinden: 0-2. Na een aantal gemiste kansen volgde het hoogtepunt van de wedstrijd toen Emiel een afgeslagen corner op fabelachtige wijze tot goal promoveerde. À la Van Basten wist hij de bal over de keeper in de verre kruising te mikken en de aanhang van FC Breukelen in extase te brengen: 0-3. Dit leek een mooie afsluiter van de wedstrijd, maar Maikel ging hiermee niet zonder slag of stoot akkoord. Hij besloot dezelfde kruising met een listig puntertje nogmaals te bestoken en hiermee was de eindstand 0-4 een feit. Een eervolle vermelding is ook op zijn plaats voor Salvador Cabeza die, terwijl hij nog niet helemaal in topconditie is, een vrijwel foutloze wedstrijd speelde in de verdediging.

Zichtbare potentie

Hoewel er geen geweldig spel op de mat werd gelegd en het speltempo nog niet bevredigend was, is de potentie van dit team zeker zichtbaar. Het team lijkt er ten opzichte van vorig jaar zeker op vooruit te zijn gegaan en bovendien heeft trainer Roy Versluis dit seizoen meer spelers tot zijn beschikking. Deze zullen ook allemaal nodig zijn aangezien het tweede elftal dit seizoen een klasse hoger speelt dan vorig seizoen en blessures altijd op de loer liggen.

20 augustus 2011, v.v. Altius 2 - FC Breukelen 2 0-4 (0-1)

0-1 Maikel Goossens

0-2 Maikel Goossens

0-3 Emiel Schnell

0-4 Maikel Goossens