C1 wint ook haar tweede bekerwedstrijd

De C1 heeft gisteravond ook haar tweede wedstrijd in de bekerpoule winnend weten af te sluiten. Tegen de C2 van Argon werd het uiteindelijk 2-0 na een onnodig spannende wedstrijd. De eerste twintig minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor Breukelen, maar telkens wist de boomlange sluitpost van Argon met enkele fraaie reflexen een achterstand te voorkomen. Echt scherp waren de spitsen van FC Breukelen niet, met enige nonchalance werd er niet goed afgewerkt. Argon bleef ook gevaarlijk met enkele uitvallen via de snelle vleugelspelers, met name over de linkerkant. Michael kon met een fraai diagonaal schot in de bovenhoek het net vinden en zo stond het met rust 1-0 voor FC Breukelen.

Met enkele verse spelers (zo kon de nieuwe trainer Rob van der Sluis - vandaag voor het eerst voor de groep - alle mogelijke C1-spelers aan het werk zien) werd er begonnen aan de tweede helft. Justin brak direct door over links en stelde Olivier in staat de wedstrijd te beslissen; helaas zat er weer een voetje tussen. De keeper van Argon zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Argon in de race bleef en behoedde ze voor bijna zekere treffers. Argon begon te geloven in de gelijkmaker en drong aan, de Breukelse defensie had het moeilijk maar ook aan onze kant stond vandaag een prima keepende Stan.

De beslissing viel uiteindelijk zeven minuten voor tijd toen in een zeer fraai opgezette aanval via vloeiende combinaties de bal via Martijn uiteindelijk bij Christian terechtkwam. Deze wist uiteindelijk de keeper te passeren en de zege veilig te stellen: 2-0! Een terechte zege die lang onnodig in gevaar was. Het zal de scherpte zijn die nog af en toe ontbreekt, maar met de nodige trainingsarbeid onder leiding van Rob van der Sluis komt dit wel goed!

Zaterdag 27 augustus volgt de derde en laatste wedstrijd in de groepspoule, op bezoek bij CSW in Wilnis. Zowel Argon als CSW komen we ook in de competitie tegen, dat worden nog aardige potjes. (Argon was volgens eigen zeggen nog niet compleet door de vakanties.)

24 augustus 2011, FC Breukelen C1 - Argon C2 2-0 (1-0) 1-0 Michael Otten

2-0 Christian Broekhuizen