E2 toont veerkracht in eerste (oefen)wedstrijd

Mooi weer, veel toeschouwers en negen spelers die staan te trappelen van ongeduld. Op voorhand de juiste ingrediënten voor de eerste wedstrijd van de E2 in het seizoen 2011-2012 tegen SCH'44 uit Harmelen. Meteen maar naar de wedstrijd. Na een aanvallende openingsfase met zeven opgelegde kansen voor onder meer Levi, Jacko, Olivier en Damian was daar de eerste echte uitbraak van SCH'44 die meteen in het doel belandde. Enige twijfel in de achterhoede luidde de 0-1 in.

Na deze kleine tegenslag gingen onze jongens direct na de aftrap verder met hun goede spel en dat resulteerde terecht in 1-1 (in de kluts) door Damian. Er volgden vele aanvallen, maar een tweede goal bleef uit. De tegenstander bleek een echte counterploeg, want hoewel keeper Ryan nog drie goede reddingen verrichtte, waren drie andere doelpogingen onhoudbaar. Ruststand 1-4 en dat was gezien het spelbeeld verrassend te noemen. Rechtsback Roger, laatste man Vincent en linksback Yme keken elkaar een beetje onbegrijpelijk aan. Zelf een kans of vijftien gecreëerd en dan zo’n ruststand! Maar als u nu denkt dat de spelers zich hierdoor van de wijs lieten brengen, nodig ik u uit verder te lezen.

In de rust gaven trainer Sidney en coach Raymond enkele aanwijzingen en er volgden tactische omzettingen. Rick ging laatste man spelen, Yme en Olivier kregen extra rust en Vincent ging naar de linksbackpositie. De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste. FC Breukelen in de aanval en SCH'44 dat er regelmatig gevaarlijk uitkwam. Het duurde even voor Jacco de 2-4 scoorde die helaas direct werd gevolgd door de 2-5 van SCH'44. Maar de spelers bleven erin geloven en toen ging het ineens snel: 3-5, 4-5, 5-5 en de verdiende 6-5 voorsprong door Jacco (3x) en Rick (1x). De verdediging en de keeper zorgden er daarna voor dat de stand zo bleef.

Mannen, wat een inzet hebben jullie laten zien. Onthoud goed dat een 1-4 ruststand geen eindstand hoeft te zijn. Zolang je er als team keihard voor blijft werken en in de winst blijft geloven, kan het dus. Man of the Match vandaag was Jacko. Niet alleen door zijn vier goals (waarvan die uit een vrije trap van enige voetbalintelligentie getuigde), maar ook door zijn inzet, instelling en assists. Maar vergeet ook spits Levi niet die nog wat ongelukkig was in zijn afrondingen. Zelfs de paal kwam eraan te pas. En Olivier die vele malen zijn directe tegenstander omspeelde en dan vanaf de achterlijn net niet dat laatste beetje geluk had. Maar wat een fraaie teamprestatie was het, vooral rekening houdend met het feit dat dit team voor het eerst in deze samenstelling speelde.

Conclusie na één week trainen en één wedstrijd: na een kleine hapering in de eerste helft (afronden van de vele kansen), toonde het team in de tweede helft veerkracht, waarin met inzet, overspel en individuele acties een 1-4 achterstand werd omgebogen naar een 6-5 overwinning. Alle aanwezigen hebben een attractieve wedstrijd gezien op deze zonnige zaterdag. En de spelers kregen na afloop dan ook hun verdiende chips en limonade op het terras van onze FC.

Tot slot. U begrijpt dat we zo vroeg in het seizoen niet te veel in detail treden over het vertoonde spel. We willen immers geen slapende scouts wakker maken voor het verstrijken van de transferperiode eind augustus. Dus sssstt. Maar houd de komende weken de website in de gaten, want er volgt nog een teamvoorstelling en ongetwijfeld zo nu en dan een wedstrijdverslag. Wilt u zelf zien hoe de spelers presteren, houd dan de zaterdagochtend vrij in uw agenda en kom kijken. Tip: op donderdag 25 augustus speelt de E2 om 18.30 uur een oefenduel thuis tegen de E2 van HBOK (Het Begon Op Klompen). U hoeft dus geen week geduld te hebben.