D2 wordt 2e bij toernooi Kozakken Boys

FC Breukelen D2 sluit het seizoen 2010-2011 af met een mooie 2e plaats op het Univé toernooi van Kozakken Boys in Werkendam.

De keuze voor dit toernooi was al vroeg in het seizoen gevallen. Eens een toernooi buiten de eigen regio. De kans om ons eens te meten met andere tegenstanders.

Op het prachtige complex van de Kozakken Boys moesten de mannen van de D2 het opnemen tegen de IJsselmeervogels D2, JEKA D9, Altena D1 en Kozakken Boys D. Een mooie poule met mogelijkheden.

We werden al vroeg verwacht. We waren netjes op tijd, om 7.55u vertrokken en dachten prima op tijd aangekomen te zijn. Daar bleek echter dat het speelschema wat was aangepast. De eerste wedstrijd stond gepland voor 8.55u en niet om 9.20u. Gelukkig liep het speelschema een kwartier uit dus begon de 1e wedstrijd om 9.10u. De stemmen deden het als altijd prima, maar de spieren waren nog niet los en warm.

Deze wedstrijd werd helaas verloren van IJsselmeervogels. De mannen waren nog niet op scherp. De voeten zwabberden nog te veel en de toernooimentaliteit zat er nog niet best in. IJsselmeervogels kon er lustig op los tikken en bepaalden het spel. Dankzij een paar geweldige reddingen van Jeroen bleef de teller op 0-2 hangen. In 20 minuten had de D2 twee doelpogingen gedaan. Dus na de wedstrijd werden de mannen ernstig wakker geschud met het gewenste effect in de 2e partij.

Met een hele andere instelling betraden de kerels het strijdtoneel om het op te nemen tegen Altena D1. Maar helaas was het eerste tegendoelpunt al snel een feit 0-1. Via twee snelle uitbraken van Jochem werd dit echter snel weer recht gezet (2-1). Maar Altena liet zich niet kennen en kwam terug tot 2-2. Daarna was het FC Breukelen dat de wedstrijd naar zich toe wist te trekken door 2 treffers van Mathijs en 1 van Lukas (5-2).

De 3e pot moest gespeeld worden tegen Jeka D9. Hoewel de D2 hier wel vanaf het begin het initiatief had en de wedstrijd bepaalde wisten ze dit niet om te zetten in doelpunten. Tot Valery de keeper met een puntertje verraste (1-0). De ban was gebroken een via goals van Andrew, Jochem en Levi werd de eindstand bepaald op 4-0.

De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen de thuisploeg Kozakken Boys D2.

Er werd vroeg druk gezet maar in het begin te weinig gebruik gemaakt van de ruimte. Toch ontstonden er kansen en speelde het spel zich grotendeels af op de helft van de tegenstander. Dit dankzij goed ingrijpen in de verdediging . Een schot van Levi en een hele droge poeier van Danilo bracht de D2 op 2-0. Na de 3-0 van Jochem schoof de boomlange centrale verdediger en tevens aanvoerder van de Kozakken Boys op naar het middenveld. Vanuit een corner kopte Koen de 4-0 binnen. De concentratie van de D2 verslapte iets. Inmiddels was de aanvoerder van de tegenpartij spits geworden. Met een mooie actie kon hij de 4-1 aantekenen.

Het eind resultaat was een verdiende 2e plaats met 9 punten (13-5). IJsselmeervogels eindigde als 1e met 12 punten (16-0).

tribune_kozakken_boys_3_juni.jpg

Doelpunten FC Breukelen:

Jochem 4, Mathijs 2, Levi 2, Valery 1, Danilo 1, Andrew 1, Koen 1, Lukas 1.

Na de douche en de terugrit hebben we gezamenlijk het seizoen afgesloten in de Danne. (Mike dank daarvoor). De kerels werden 1 voor 1 door Gert in het zonnetje gezet en mochten een verdiende trofee in ontvangst nemen voor het seizoen 2010-2011. Een seizoen met vele gezichten. Slechte wedstrijden maar ook hele goede. Het gelijk spel tegen de koploper van de najaarscompetitie Nederhorst D1 was geweldig. De 6-2 overwinning in de voorjaarscompetitie tegen Kockengen was fenomenaal. Dit was de ommezwaai naar het einde van dit seizoen toe. In de laatste wedstrijden in de voorjaarscompetitie hebben jullie laten zien dat jullie een echt team zijn geworden. Van de laatste 4 wedstrijden is er maar 1 verloren. Chapeau!!!!

Het is een mooi seizoen geweest. Aan de ouders die er altijd waren dank voor jullie support en rij-en vlagbereidheid. Trainers Bob en Daniel dank voor jullie inzet. We zien elkaar weer in het volgende seizoen op het veld.

Allen alvast een geweldige vakantie toegewenst.

Gert en Harm