A1 geeft trainer Jan Blom bij zijn afscheid de beste wedstrijd van het seizoen

De allerlaatste wedstrijd van de A1 en Jan Blom als trainer van de A1, was er één om in te lijsten. In de strijd om promotie moest het team naar Wasmeer in Hilversum. Aangezien er afgelopen donderdag tegen het derde team uit de poule DOSC gelijk was gespeeld moest er gewonnen worden om nog een kans te houden om te promoveren.

Trainer Jan Blom moest (i.v.m. blessures en vakanties) en wilde wat risico gaan nemen. De fysiek sterke verdediger Sven werd naar het middenveld gezet om te aanval (Daniël, Lars H. en Vincent) te kunnen ondersteunen en middenvelder Ward werd centraal in de verdediging gezet naast Dion en de backs Gerard en Bob.

Sven samen met David en Lars D op het middenveld en Sander stond op de goal.

De openingsfase was voor Breukelen en dat werd beloond door een totaal onverwachte goal van Lars Dieperink.

Wasmeer moest komen en Breukelen moest wat terug. Door een overtreding op de rand van de zestien werd de bal op de stip gelegd waardoor Wasmeer gelijk zou kunnen komen. Gelukkig dacht de zeer goed keepende Sander daar wat anders over. Hij heeft dit seizoen al vaker laten zien dat penalty’s stoppen zijn specialiteit is en ook deze werd uitstekend gehouden. De A1 bleef verder goed in positie en geconcentreerd verder spelen waardoor de rust 0-1 bleef.

Na de rust moest Wasmeer komen, Breukelen kreeg wat de ruimte en maakte daar direct gebruik van Lars H. scoorde de 0-2. Helaas was het maar kort genieten want Wasmeer kwam razend snel terug met de 1-2. Het werd een zeer spannende wedstrijd, beide teams kregen kansen maar de keepers waren alert. In de loop de 2e helft kwamen de wissels, de 3 B-spelers Scott, Joarno en Sjoerd en als laatste Patrick.

De bevrijdende goal kwam uiteindelijk vlak voor tijd van onze “kleine goaltjesdief” Scott. De ontlading in het team was enorm en gaf aan dat dit team dit seizoen een hecht team is geweest. De verplicht te nemen penalty’s werden na afloop ook door de A1 gewonnen.

We hebben een mooi, lang en uiteindelijk een zeer spannend seizoen gehad, veel blessures, veel mooi wedstrijden maar ook veel slechte wedstrijden. Er is plezier geweest maar er is ook hard gewerkt. Hulde voor alle spelers.

De pet gaat af en een hele diepe buiging voor trainer Jan Blom, ass. Floris Vermeulen en teammanager Gerard Uitenbosch.

Zij hebben heel hard (in en buiten het veld) gewerkt om de jongens tot dit resultaat te kunnen laten komen.

Jan, we hopen voor jou dat de vlag volgende week uit kan.

Dank voor de B-spelers Scott, Joarno, Sjoerd en Nick, die de laatste weken het team in het veld en op de bank hebben geassisteerd.

Voor Nick Turksma is de laatste wedstrijd geen feestje geworden, bij de warming up, het inschieten van Sander, is hij door z’n enkel gegaan. Nick, we hopen dat de blessure niet al te ernstig is.

Rest mij nog een antwoord te geven op de vraag: zijn ze nu gepromoveerd?

Dat weten we nog niet. Volgende week valt de beslissing bij de wedstrijd DOSC – Wasmeer. Bij een gelijkspel of winst van Wasmeer is de A1 gepromoveerd. Wij houden u op de hoogte.

Foto’s: Nico van Stroe.