Bekerpoule bezorgt FC Breukelen 1 toch een derby

Onze buurman CSW uit Wilnis zal in de allerlaatste bekerwedstrijd, vóórdat de competitie begint, aantreden tegen het vernieuwde FC Breukelen en zorgt daarmee toch voor een derby aan de Broekdijk. FC Breukelen speelt in een zware poule van vier deelnemers verder tegen de twee zondagclubs v.p.v. Purmersteijn en a.s.v. DWV en zaterdag eersteklasser CSW. De twee hoogst geëindigde clubs van de bekerpoule plaatsen zich voor de volgende bekerronde.

2011-07-06_logo_dwv.jpg

a.s.v. DWV: thuis van start

Op zaterdag 20 augustus begint FC Breukelen thuis tegen de Amsterdamse zondaghoofdklasser a.s.v. DWV. Een aantal jaren geleden, toen FC Breukelen nog uitkwam in de derde klasse van het zaterdagvoetbal, kwam DWV ook al eens op bezoek met onder andere Enrique Zschuschen en Henk Abercrombie in de gelederen. DWV was toen nog een maatje te groot, maar nu zal het krachtsverschil kleiner zijn geworden. Omdat DWV gewoonlijk op zondag speelt, zal de geplande aanvangstijd waarschijnlijk 17.00 uur zijn.

2011-07-06_logo_purmersteijn.jpg

v.p.v. Purmersteijn: zware kluif

Drie dagen later, op dinsdag 23 augustus, speelt FC Breukelen haar enige uitwedstrijd tegen het naar de zondaghoofdklasse gepromoveerde v.p.v. Purmersteijn uit Purmerend. Door het wegvallen van profclub RBC Roosendaal in de Jupiler League schoven diverse amateurteams op het laatste moment nog een afdeling op. Deze onbekende tegenstander zal een zware kluif worden voor de mannen van Willem Leushuis.

2011-07-06_logo_csw.jpg

CSW: toch een derby

De meest in het oog springende wedstrijd is toch de laatste poulewedstrijd tegen CSW op zaterdag 27 augustus (aftrap 14.30 uur). Door de rare indeling van FC Breukelen in West II is Breukelen beroofd van haar derby’s. Gelukkig toverde de bekerindeling toch nog een echte derby uit de hoge hoed en mag men deze wedstrijd thuis afwerken. Willem Leushuis zal tegen deze tijd zijn ideale opstelling voor de naderende competitie al in zijn hoofd hebben en deze derby is een mooie generale voor de eerste competitiewedstrijd.

Vorig seizoen wist FC Breukelen zowel uit als thuis te winnen van CSW. Dit jaar komen we bij CSW weer een aantal oude bekenden tegen. Oud-v.v. Nijenrodesspeler Sven van Vuuren begint aan zijn eerste seizoen in het zaterdagvoetbal. Ook de nieuwe trainer van CSW, Gerard Adelaar, is een oude bekende in Breukelen, doordat hij Nijenrodes onder zijn hoede had in het seizoen dat de roodgelen in de hoofdklasse speelden.

Doorbekeren

Tijdens de kennismaking met de nieuwe selectie heeft de technische staf aangegeven de bekerwedstrijden niet alleen als oefenwedstrijden te zien, maar dat men ook de ambitie heeft om door te bekeren. Deze poule biedt perspectief, maar alle vier de ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Misschien dat het voordeel van twee thuiswedstrijden FC Breukelen het zetje in de goede richting kan geven.