E1 winnaar op enerverend Desto-toernooi

Je moet er geweest zijn om het geloven: bij het 83 jaar DESTO Uniek jeugdtoernooi 2011 op Sportpark “De Vryheit”. Stralende zonneschijn, bijna 120 aanwezige jeugdteams (A-junioren t/m F-pupillen) uit de regio. Een gigantische, maar propvolle parkeerplaats (al om 9.30 uur!). Waar laten we de auto? Een driftig bekeuringen schrijvende politieagent in de aangrenzende woonwijk. Een pracht van een sportpark en een toernooiorganisatie die donderdag jl. van de sportbekersleverancier te horen kreeg dat alle trofeeën bij een inbraak waren gestolen. Daar sta je dan met je goeie gedrag.

In deze ambiance mocht de E1 in de poule aantreden tegen achtereenvolgens PVCV E3, Desto E1 en ’t Goy E1. De mannen mochten alle wedstrijden van één kwartier spelen op het fraaie hoofdveld vlak vóór de imposante kantine. (Het blijft echter nog steeds een raadsel waarom als enige op dit veld roodwit gestreepte handbaldoelen waren geplaatst i.p.v. de gebruikelijke pupillendoelen van 5 x 2 m.)

De wedstrijden

Zoals zo vaak heeft onze E1 het lastig tegen op het oog wat lagere teams. Het kwam allemaal ergt moeizaam van de grond. De E3 van PVCV gaf meer dan uitstekend partij met enkele gevaarlijke uitvallen en schoten en hield onze E1 knap op 0-0.

Daarna tegen Desto E1, een team waarvan we eerlijk gezegd meer hadden verwacht. We kwamen op 1-0 voorsprong door een strakke schuiver van Jayson, maar zagen de gelijkmaker vallen na een prachtige voorzet van links en een dito kopbal. Vlak vóór tijd mocht Jop een vrije trap nemen. Vóór het Desto-doel was het overvol en we waren dan ook erg benieuwd van Jop had uitgedokterd. Zoveel witte en oranje hemden bij elkaar en dan ook nog zo’n klein doeltje, hoe moest die bal er in vredesnaam in? Nou, gewoon, via een geschampte kopbal van Guido! Hoe het kan, ik weet het nog steeds niet, maar Jop plantte de bal keurig op drie haren van onze kleine kanjer die de bal net genoeg aaide om de keeper te laten misgrijpen. De eerste zege was binnen.

De laatste wedstrijd ging (met spuuglelijke, zuurstokroze hesjes aan) tegen ’t Goy E1: een leuk combinerende ploeg. Bij winst zouden we poulewinnaar zijn. Het ging stroperig en wederom moeizaam, maar we namen toch de leiding uit een corner die met hulp van de linkerwang van de keeper erin rolde. De voorsprong uitbouwen lukte ook nu niet, want aan de andere kant kreeg ’t Goy een terechte penalty. Sam had echter weinig moeite de slecht ingeschoten bal over de lat te boksen. Onze E1 herpakte zich snel en uit een klassieke scrimmage wist Jordi G. de 2-1 tegen de touwen te schieten.

Zo besloten we de dag met 7 punten uit 3 wedstrijden en waren we poulewinnaar. De helden werden onder oorverdovend applaus op het bordes gehuldigd met een heuse oorkonde en een smakelijke taart als pleister op de bekerroof-wond. Volgende week proberen we onze prestatie te herhalen en reizen we naar Achterberg voor het toernooi bij VVA ’71.

21 mei 2011, toernooi c.o.v. Desto (1e plaats)

Opstelling: Sam, Bob, Bobby, Jop, Guido, Jayson, Jordi G., Jordi H. en Jochum.

wedstrijd 1. FC Breukelen E1 – PVCV E3 0-0.

wedstrijd 2. Desto E1 - FC Breukelen E1 1-2 (0-1 Jayson, 1-1- Desto, 1-2 Guido).

wedstrijd 3. FC Breukelen E1 – ’t Goy E1 2-0 (1-0 eigen doelpunt, 2-0 Jordi G.).

imag2198.jpg

Uit hun dak met de eerste prijs bij het Desto-toernooi.

Foto: Jos Hahury.