Selectie FC Breukelen heeft ook volgend seizoen weer een Stichtse Vecht karakter

Terwijl het eerste elftal van FC Breukelen in de cruciale fase is beland en nacompetitie speelt om in de eerste klasse te blijven krijgt, achter de schermen, de selectie voor het nieuwe seizoen steeds meer vorm. Tijdens de oprichting van FC Breukelen, vier seizoenen geleden,
was één van de uitgangspunten van de club dat de selectie voor 70% moest bestaan uit spelers uit de eigen opleiding of regio.

Doordat een aantal jaren geleden een goede lichting spelers is doorgebroken, uit de jeugd van toen nog vv Nijenrodes, kon men dit ook al een aantal seizoenen waarmaken. De technische commissie heeft met dit uitgangspunt in het achterhoofd, in nauw overleg met de nieuwe technisch manager Willem Leushuis, ook nu weer een selectie samengesteld waarvan de kern gevormd wordt door spelers uit Breukelen en omgeving.

Vorige week werd al bekend dat de talentvolle A- junioren van trainer Jan Blom volgend seizoen allemaal een kans krijgen in de voorbereiding om daarna eventueel definitief aan te luiten bij de selectie.

Inmiddels hebben ook talentvolle A- selectie spelers als Ricardo Nijland, Peter Kamp (overgekomen uit de A junioren en de verrassing in FC Breukelen 1 na de winterstop), Rick de Lange, Sjoerd Molleman, Jacky Castelijns en Thom van Wageningen aangegeven in de selectie te blijven spelen. Lars van de Post is al een aantal jaren een vaste waarde en hoort eigenlijk ook nog bij eerdergenoemde leeftijdscategorie. Ook Lars zal volgend seizoen deel uitmaken van de Breukelse kern. Jurriaan van Well, onze routinier uit Loenen, knoopt er ook nog een jaar aan vast. Ondanks de sportieve tegenslag dit seizoen is voor hem de goede sfeer en de doelstelling voor de komende seizoenen doorslaggevend geweest. Jurre Fledderus,
vorig jaar overgekomen uit de A junioren, was dit seizoen één van de steunpilaren in het tweede elftal dat dit seizoen met afstand kampioen is geworden. Zijn goede seizoen wordt beloond met een uitnodiging voor de A-selectie.

Aanvoerder Maikel Goossens doet komend seizoen een stapje terug. Hij gaat in het tweede elftal spelen maar heeft aangegeven beschikbaar te blijven als Willem Leushuis een beroep op hem doet. Stefan Hoogvliet, al jaren niet weg te denken uit de hoofdmacht van achtereenvolgens Nijenrodes, FC Breukelen zondag en FC Breukelen zaterdag, wordt komend seizoen de rechterhand van coach Willem Leushuis. Tegenover het vertrek van deze twee Breukelse routiniers staat de komst van de Topklasse- spelers Jim Blom en Levinio Wijdenbosch. Zij moeten de jonge Breukelse kern voorzien van de broodnodige ervaring.

Omdat er met het vertrek van Wouter Kos, David Toxopeus (wordt trainer bij Brederodes) en Tim van Breukelen (gaat lager spelen) een hoop ervaring wegvalt is de technische commissie nog in gesprek met een aantal spelers uit de regio die hebben aan gegeven graag bij FC Breukelen te willen komen spelen. Hoewel het in de laatste weken voor de sluiting van de overschrijving altijd erg onrustig is gaat de technische staf er vanuit dat men de selectie binnen twee weken helemaal rond heeft.

Met de huidige toezeggingen ontstaat er een jonge gretige groep die de komende jaren onder leiding van de ervaren Willem Leushuis de stap naar de hoofdklasse kan maken.

Deze frisse nieuwe selectie start op maandag 25 juli met de voorbereiding op een hopelijk sportief succesvol seizoen !

fc_breukelen_20_mei.jpg

op de foto: Jacky Castelijns, Ricardo Nijland, Rick de Lange en Jurriaan van well

Sjoerd Molleman Peter Kamp en Lars van de Post