Nacompetitie begint zaterdag 21 mei met een uitwedstrijd tegen Monnickendam

**Aanvang 17.00 uur ! **

Na veel onduidelijkheid over de tegenstander, het tijdstip en de locatie is vanmiddag dan eindelijk officieel bekend geworden via de KNVB dat FC Breukelen de eerste ronde van de nacompetitie moet beginnen met een uitwedstrijd tegen vv Monnickendam. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk supporters uit Breukelen mee kunnen is bewust voor de aanvang van 17.00 uur gekozen zodat men eerst nog kan genieten van de Stichtse Vecht Cup op het eigen complex van FC Breukelen.

Ondanks de ruime winst op SVL afgelopen zaterdag, waardoor het team maar liefst 13 punten haalde uit de laatste 5 competitie wedstrijden, kwam men toch 2 punten tekort om de nacompetitie te ontlopen. Het onnodige gelijkspel tegen VVZ thuis op tweede Paasdag was de laatste frustratie in een seizoen waarin teveel mis ging.

Nu krijgt het team via de nacompetitie de mogelijkheid om alsnog het eerste klasse schap veilig te stellen. De nacompetitie wordt gespeeld met twee teams uit de eerste klasse, SVL en FC Breukelen en de zes periodekampioenen uit de 2de klasse A en B. FC Breukelen begint dus met een dubbele confrontatie tegen Monnickendam. De winnaar van dit tweeluik plaatst zich voor de finaleronde die gespeeld wordt op donderdag 2 juni (Hemelvaartsdag) en zaterdag 4 juni. Uiteindelijk is er voor 2 ploegen een plaatsje in de eerste klasse.

Breukelen mist zaterdag in ieder geval de drie geschorste spelers te weten Hoogvliet, van de Post en de Lange maar kan dit moeiteloos opvullen omdat de rest van de selectie fit is. Zaterdag hoopt het team de eerste slag te slaan in Monnickendam. Zaterdag 28 mei volgt dan de beslissing in Breukelen. Dan wordt er om 17.15 uur afgetrapt zodat ook de A1, die thuis nacompetitie speelt voor promotie naar de hoofdklasse, haar wedstrijd op het hoofdveld kan afwerken. Aanvang wedstrijd A1 is 14.30 uur