Fc Breukelen D2 verslaat Muiderberg D1

Omdat er een wedstrijd was gepland in de Meivakantie waren er 6 medestrijders op vakantie. Dankzij de 4 invallers Kevin, Bram, Jeremy en Didier kon de D2 toch afreizen naar Muiderberg. Op het zonovergoten veld stond ons een prachtige wedstrijd te wachten met veel vechtlust en de wil om te winnen.

De D2 ging in de gewijzigde opstelling goed van start. Er werd goed gecombineerd en op de aanval gespeeld. Dit kon echter niet voorkomen dat na 10 minuten uit de 1e tegenaanval van Muiderberg de 1-0 viel. Door een ongelukkig misverstand in de achterhoede verdween de bal achter gelegenheidskeeper Jeremy in de goal.

De D2 pakte na deze tegenvaller de draad snel weer op en trok georganiseerd met succes ten strijde.

Vanuit een corner van Koen kon Jochem de bal met het hoofd tegen de touwen werken (1-1).

Een voorzet van de linkerzijde belandde voor de voeten van Didier die daar wel raad mee wist en behendig de bal binnen tikte (1-2). Hoewel te zien was dat door de warmte langzaam de krachten wat afnamen bleef de D2 doorgaan. Vanuit het middenveld werd Jochem vrijgespeeld voor de keeper maar zijn inzet werd knap gekeerd waarna de bal aan de linker zijde bij Bram terecht kwam. Uit een combinatie met Kevin op links kwam een voorzet. Levi stond precies op de goede plek om de bal vanuit de lucht achter de keeper te werken (1-3).

Met een prima voorsprong waren de jongens toe aan een verdiende rust om met behulp van de limonade de energie weer wat aan te vullen.

Het viel te verwachten dat Muiderberg het er niet bij liet zitten. Inderdaad kwamen zij met een wat gewijzigde opstelling uit de kleedkamers. Hierdoor onstonden wat misverstanden in de dekking van hun meest gevaarlijke spelers. Muiderberg kon daarom wat vaker doorbreken. Maar steeds weer wist de uitstekend spelende Stephen met zijn snelheid de gaten dicht te lopen, de aanval van Muiderberg te onderbreken om vervolgens de aanval weer te zoeken.

Uiteindelijk was het Jochem die de eindstand bepaalde. Vanuit het middenveld werd de bal de diepte in gespeeld. Jochem was dankzij zijn snelheid net iets eerder bij de bal dan de uitgekomen keeper. Met een wippertje werkte hij de bal fraai met een boogje over de keeper heen om vervolgens met het hoofd te scoren. (1-4).

Muiderberg drong nog wel aan maar was niet meer bij machte om de mannen van de D2 te verrassen. Ze werden op het middenveld steeds goed opgevangen

Een prachtige dik verdiende overwinning. Prima gespeeld allemaal. Er is hard voor gewerkt.

We bedanken natuurlijk ook onze 4 uitstekende invallers.

Muiderberg D1 - Fc Breukelen D2 1-4 (1-3)

Zaterdag 14 me de laatste competitie wedstrijd tegen AS80.