FC Breukelen C2 naar München

De C2 van FC Breukelen is op zaterdag 30 april (Koninginnedag) omstreeks 04.45 uur in de morgen vertrokken voor een mannenweekendje München.

Ondanks het vroege tijdstip was een ieder vrij fris aanwezig en anders werd men dat wel toen men de luxe VIP-bus aan zag komen. De reis zou naar verwachting zo’n 12 uur duren, maar dat maakte niemand wat uit aangezien de bus alles had om je lekker in thuis te voelen. Een bar, relaxte stoelen, tv + dvd-speler en een paar goede tafels om te pokeren, pesten en toepen!

Eenmaal ter plaatse aangekomen werd er in duo’s ingecheckt in het hotel wat men de komende 2 nachten als thuishaven zou gaan beschouwen. Nadat de spullen in de kamers gegooid waren ging men per metro naar de helrood verlichte Allianz Arena waar een mooi duel op het programma stond tussen de topteams Bayern München en Schalke 04.

Bayern kwam hierin al na één minuut op 1-0 door een goal van ‘ onze eigen’ Arjen Robben waarna Schalke 04 direct antwoordde met de gelijkmaker. Toch werd het al snel weer 2-1 en 3-1 voor Bayern. Hoewel er zeker nog enkele grote kansen waren eindigde de wedstrijd in slechts 4-1 voor Bayern Munchen waarna een terecht en daverend applaus volgde. Moe maar voldaan werd uiteindelijk de weg richting hotel ingezet waarbij er in de metro eerst nog door de spelers van FC Breukelen en de supportersgroepen van zowel Bayern Munchen en Schalke gezongen en gelachen werd.

Zondagmorgen werd er alweer vroeg en uitgebreid ontbeten omdat we, onder begeleiding van een Frans/Duitse gids, een fietstocht gingen maken door het prachtige München. Er werden vele mooie dingen bewonderd zoals het grootste stadspark ter wereld, het stadhuis, het wereldberoemde Hofbrauhaus en de vele dure winkelstraten. Daarna op de bus gestapt richting het BMW-museum waar we een rondleiding kregen en waarbij er in en op bijna alle nieuwe auto’s en motoren gezeten en gekeken mocht worden en de nieuwste technieken en modernste snufjes uitgelegd werden.

Rond kwart over vijf was een ieder terug in het hotel waar er twee uurtjes ‘ gechilld’ kon worden. We zijn toen met ze allen gaan zwemmen en hebben een lummelspel gedaan tegen de “oudjes/begeleiding”. Drie keer raden wie er gewonnen hebben en wie er buiten adem waren?

Het avondeten was bij een in de buurt gelegen pizzeria waar twee knappe serveersters werkten. Volgens trainer Anthony vonden ze hem wel leuk, maar wij spelers denken daar heel anders over, want een afscheidskusje op de wang was al teveel gevraagd.

Na het eten werd er nog een rondje door de stad gelopen en kwamen we aan op een plein met gezellige muziek! Dat was om tien uur afgelopen en aansluitend liepen we wederom richting het Hofbrauhaus, waar de “oudjes” nog een biertje van een liter dronken en wij, als sporters, keurig aan het fris zaten. Mooist en onvergetelijk was echter de blonde “Emanuela” die in het bezit was van twee hele grote talenten. Ze verkocht broodjes en we raakten al snel gezellig met haar aan de praat waarbij de hormonen flink opspeelden. Helaas was het veel te snel elf uur en was Emanuela plots verdwenen omdat haar werktijd erop zat.

Wij dus rond half 12 ook maar weer terug naar het hotel waar we met om de kamers samen kwam om te relaxen, sterke verhalen te vertellen, scheten te laten en wat in de gangen te voetballen (wat niet door de beveiliging op prijs gesteld werdL).

Op maandagochtend werd alweer vroeg in de bus gestapt voor de terugreis waarbij men allemaal kon terugblikken op een trip om nooit te vergeten. Uiteindelijk kwamen we rond de klok van 8 weer de parkeerplaats bij FC Breukelen oprijden waarbij er tijdelijk afscheid werd genomen van elkaar en de ouders de jongens weer een fantastische ervaring rijker terugkregen.

Tenslotte willen wij, als spelersgroep, Cees van der Voorden van PTI Woerden nogmaals hartelijk danken voor alles wat hij gedaan en geregeld heeft voor dit onvergetelijke weekend. Daarnaast onze dank aan Peter de Wit van de Jumbo Supermarkt te Scherpenzeel voor alle broodjes, drankjes en snoepgoed.