FC Breukelen A2 kampioen!

Het was zaterdag 7 mei 2011, Op het programma VIOD A1 – FC Breukelen A2.. Wie dit duel wist te winnen mocht zich kampioen noemen. De belangen waren dan ook groot in het zonovergoten Tienhoven.

Na een lange warming-up begon de bal te rollen. VIOD begon scherper en dat leidde dan ook al snel tot enkele kansen. Na tien minuten spelen kwam VIOD dan ook op een terechte 1-0 voorsprong. Een harde vrijtrap vanaf de zijkant van het zestienmetergebied viel zomaar binnen. Op dit moment was VIOD dus virtueel kampioen.

Breukelen was zich hier van bewust en werd wakker. Breukelen ging weer naar voren voetballen. En na een mooi steekpasje werd Fatih onreglementair ten val gebracht door de keeper van VIOD, PENALTY Breukelen! En wie anders dan Mitchell kan zo’n penalty op zo’n belangrijk moment nemen. Hij schoot de bal hard in de rechter hoek, en liet de keeper van VIOD kansloos 1-1.

Breukelen verzuimde om verder uit te lopen, Bob jaagde goed door en lobte over de keeper maar in het zijnet. Na hard werken van Rick schoot hij op goal, in de rebound zeilde het schot van Nick net langs de kruising. 1-1 was dan ook de ruststand.

Na rust was Breukelen beter maar VIOD had ook kansen. Breukelen en VIOD waren vooral gevaarlijk uit standaard situaties. Breukelen scoorde drie keer bijna uit een corner maar er was altijd weer hulp op de lijn. Maar na 67 minuten spelen was het dan toch echt raak! Na balverlies op het middenveld van VIOD kon Breukelen snel omschakelen. Fatih stond 1-op-1 met de keeper en schoot de bal vol in de haak. 1-2! Heel het team ging naar de cornervlag om het feest te vieren.

VIOD was aangeslagen en wist dat dit nog weleens de beslissing kon zijn. VIOD ging meer risico nemen en ging achterin 1-op-1 spelen. Dit bekende meer ruimte voor de counter maar ook meer druk op Breukelse helft. Breukelen speelde hard en Mark kreeg bijna zijn tweede gele kaart. De scheidsrechter die trouwens prima floot liet dat achterwege. Door de ruimte die ontstond in de VIOD defensie kon Bob zomaar 1-op-1 met de keeper en voor de 100-ste competitietreffer aantekenen. Maar de laatste man van VIOD dacht daar toch echt anders over en zaagde Bob omver. Slechts een gele kaart. Het was wel een vrije trap die in de muur werd geschoten. Uit de corner werd bijna gescoord maar op miraculeuze wijze wist een VIOD verdediger op de lijn redding te brengen.

Het stond dus nog steeds “maar” 1-2. In de 88-ste minuut kreeg VIOD nog een 100% kans. De spits van VIOD miste 1-op-1 met de keeper door de bal op het dak van het doel te lobben. Tot het laatste fluitsignaal bleef het spannend, maar FC Breukelen A2 trok aan het langste eind en mocht zich kampioen noemen! Iedereen was blij! Iedereen ging LOS ALS EEN VOS! Iedereen sprong in de sloot!

Aankomende woensdag speelt de A2 zijn laatste competitiewedstrijd tegen Eemnes A1. Daar hopen we op onze 100-ste competitietreffer. Veel maakt het allemaal niet meer uit want FC Breukelen A2 is KAMPIOEN!