Gedønder in Tønder; 3e plekken voor B1 en C1

tondercup.jpg
Vrijdagmorgen om 06.30 stonden de B1 & C1 spelers, veelal gebracht door hun ouders, klaar voor het vertrek naar Tonder in Denemarken voor het Euro-Sportring toernooi om de Hydro Cup 2011. Vanwege het vroege tijdstip had Richard speciaal de kantine geopend voor een bakkie koffie (Top!!)

Iedereen had er erg veel zin in, mooi te zien dat de teams als teams naar elkaar toe gegroeid zijn en het ook onderling erg goed met elkaar kunnen vinden. Het werd dan ook al snel erg gezellig in de bus van onze chauffeur Annet.

VJ Patrick besloot te beginnen met de DVD van de New Kids: Turbo! – jullie kunnen je wel voorstellen met welk accent er de rest van de reis en daarop volgende dagen met elkaar werd gesproken….Hierna het opvoedkundig verantwoorde “Jackass” wat bij sommigen enige braakneigingen naar boven bracht.

Bij de eerste stop stonden een paar Brabantse collega’s van Annet die rechtstreeks uit Maaskantje leken te komen…. De tweede stop kwamen we wederom collega’s van Annet tegen, deze keer drie bussen met Handbaldames, ook onderweg naar Denemarken! De eerste oogcontactjes werden gelegd maar pas toen we weer onderweg waren werden er 06 nummer doorgeseind en begon het “chatten”. Vlak voor de Deense grens besloot Annet (in overleg met haar collega’s van de andere bussen) de “heren” nog even gelegenheid te geven en werd er een extra korte 5 minuten stop ingelast voor een “meet en greet” met de handbaldames! Goed plan, alleen de grote monden waren opeens heel klein.

Om ongeveer 16.00 uur kwamen we aan bij een groot maar nogal verlaten uitziend complex. Het was even zoeken waar we precies moesten zijn maar uiteindelijk zaten we goed. Vanaf hier reden we naar een school (ca. 2 km verder) waar ons twee klaslokalen werden toegewezen. De luchtbedjes (een enkeling zonder “dop” en de ander lek) en slaapzakken werden geïnstalleerd, zo ontstond er bij de B1 en C1 een gezellige puinhoop. De speciale “Denemarken shirtjes” (weten we al waar Goes ligt?) werden uitgereikt en na een beetje verkennen liepen we “in tenue” naar het sportcomplex voor het avondeten. Alhoewel het er niet zo smaakvol uitzag (enkele spelers besloten dan ook direct dat ze het niet zouden lusten) was het een prima maaltijd en met volle buikjes liepen we dan ook weer terug door het verder weinig bruisende stadje. Gelukkig had dit stadje wel een snackbar zodat degene die niets hadden gegeten toch nog een “gezonde” hap konden pakken.

Om 20.30 waren we terug bij school, nog genoeg tijd voor een “avondtraining”: een potje voetbal op het bijgelegen veld. Ben en Patrick kregen van de toernooileiding nog even de spel- en huisregels uitgelegd; gedurende het toernooi werd er oa. geen alcohol toegestaan…daarover later meer..! Tegen 23.00 uur ontstond er een groot kussengevecht tussen de C1 en B1: er vloog van alles in de rondte en er werden rake doch vriendelijke klappen uitgedeeld! Rond 01.00 werd het rustig en werden enkele bomen omgezaagd…(je zou er elke dag maar naast moeten liggen zeg..!)

Zaterdag 23 april; lichte bewolking maar het zonnetje begon er al aardig door te komen..We begonnen aan het ontbijt, redelijk simpel maar de superdikke boterhammen waren vers en heerlijk van smaak. Met het inlopen merkten we al dat het strakke windje in combinatie met de zeer matige kwaliteit van de voetbalvelden ons het spelen van goed voetbal erg lastig zouden maken. De B1 begon haar eerste wedstrijd tegen VV Peize uit Groningen. Een stugge ploeg en de twee teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk trok de B1 met een 2-1 winst aan het langste eind.

De C1 begon tegen een Deens team (Bredebro IF)), deze werden met een eenvoudige en snelle 7-1 opgerold. Ook de tweede en derde wedstrijd van de C1 verliepen soepeltjes met een 6-0 en 4-1 overwinning tegen respectievelijk SC Alstertal en TSV Eutendorf – beide uit Duitsland). Hiermee werd de C1 overtuigend poulewinnaar en kon zich gaan opmaken voor de halve finale een dag later.

De B1 deed hier nauwelijks voor onder en wisten met eerst een 2-0 overwinning op AB Tarnby en daarna met gelijke spelen tegen Tonder SF (1-1) en ASA Arhus (2-2) beslag te leggen op de tweede plaats in de poule.

De avond werd door de C1 besteed aan het opmaken van de doelpuntenpot! Deze pot was in de tweede seizoenshelft door de deelname van een flink aantal ouders lekker gespekt en dus konden we wat “stukgooien” (dit is in Denemarken overigens snel gebeurd..). Een diner en daarna ijs (vrij te kiezen uit een ongelofelijk assortiment aan smaken, voor Junior zat de smaak “broodje bal” er helaas niet bij), gevolgd door twee uur lang bowlen. Hierbij zijn de prestaties van ons aankomend bowlingtalent Walter van der M nog het vermelden waard…we hebben van hem genoten! Een top avond, erg gezellig ! De wandeling terug duurde iets langer…

De B1 had inkopen gedaan en er “thuis” een feestje van gemaakt…Een klein kussen gevechtje volgde nog maar zou zich verder tot de C1 beperken! Het “zagen” kon weer beginnen en de gebruikelijk geintjes werden met elkaar uitgehaald ..(het doet je toch weer terugdenken aan diensttijd).

Zondagmorgen 24 april.

De B1 moest reeds om 09.30 aantreden maar werden natuurlijk bijgestaan (zoals het gehele toernooi de jongens elkaar steunden) door de C1 die haar eigen halve finale pas om 11.45 uur moesten spelen. De beide halve finales gingen helaas nipt verloren. Bij de C1 speelde de scheidsrechter een grote rol in het verloop en bevoordeelde de Deense tegenstander (Frem Hellebaek) met enkele opvallende beslissingen. In een alles op niets gevecht trok de C1 uiteindelijk aan het kortste eind met een 2-1 verlies. De troostfinale zou later in een feestopstelling gewonnen worden (3-1) zodat de derde plaats toch nog enige voldoening gaf.

Hetzelfde verloop kende ook de B1. Hier werd de halve finale verloren van “de Italianen” (Valbrenta) met slechts 1-0. Pech in de afwerking was hier de oorzaak van al waren de Italianen erg snel en gevaarlijk. Ook bij de B1 werd de troostfinale in een feestopstelling gespeeld en tevens hier succesvol. Zo trokken we met z’n allen naar de prijsuitreiking om in beide categorieën het brons op te halen. De eerste plekken hadden er absoluut in gezeten, toch keken we terug om een zeer geslaagd en vooral gezellig toernooi. Dat de ceremonie van dit Internationaal toernooi volledig in het Deens ging was wel een beetje knullig maar ach….

De laatste avond stond nog op het programma; na de douche was het plan om naar het strand te gaan, echter de jongens zaten er na de wedstrijden onder warme omstandigheden en de weinige slaap flink doorheen. Besloten werd dus om na de douche de lokale pizzeria op te zoeken en de laatste avond rustig door te brengen. Zo gezegd zo gedaan, het ingekochte proviand voor het strand zouden we dan in de avond wel nuttigen. Er zat nog net genoeg in de “pot” om de pizza’s voor de C1 te betalen, Richard trakteerde de jongens nog op ijs! Het toernooi zat er op, de technische staf en begeleiding keken moe maar voldaan terug. Het plan was om maandagmorgen vroeg te vertrekken en de voorbereidingen waren al getroffen. Besloten werd nog even rustig na te praten een kaartje te leggen en maar een strandbiertje open te trekken. En toen begon het gedonder in Tonder. Alhoewel het toernooi al was afgesloten besloot een overijverige “ordedienst” dat wij in overtreding waren, evenals onze buren van vv Veno (die overigens wat opvallender met de spelers stonden te drinken). Terstond werden wij gesommeerd onze spullen te pakken en direct te vertrekken. Ondanks onze bezwaren en pogingen tot overleg was deze dictator niet te vermurwen en moesten wij onze vroegtijdige terugreis gaan organiseren….Gelukkig vonden wij Annet bereid ons met de bus op te pikken, de mannen van Veno moesten vermoeid ’s nachts met eigen vervoer huiswaarts.

Toch een dompertje op een verder fantastisch weekend maar zoals de grootmeester zegt: ”ieder nadeel heb z’n voordeel”! Hierdoor waren wij paasmaandag weer vroeg thuis en hadden we nog wat aan deze mooie dag.

We hopen dat onze meegereisde fotograaf (Walter) de foto’s snel ter beschikking heeft, bijgevoegd wat eerste impressies.

Mannen, bedankt !! Jullie hebben je super gedragen en we hebben veel lol gehad! Ben, Arno en Patrick – hartelijk dank voor de strakke organisatie en natuurlijk hulde voor onze chauffeur! (begreep ik nou goed dat onze fotograaf haar binnenkort spreekt voor een proefritje met de nieuwe bus??).

Volgende wedstrijd voor de C1 is de laatste competitiewedstrijd op 7 mei a.s: thuis tegen SV Baarn!


Externe link