Volop leermomenten tegen v.v. Maarssen D-team (1-3)

Op een mooi vol grasveld mocht een FC Breukelen D-team (bestaande uit D- en E-spelers) op woensdagavond 27 april lekker oefenen tegen een D-selectie van v.v. Maarssen. Wederom een weerzien met enkele bekende gezichten uit v.v. Maarssen E1 en E2. In de FC Breukelen-gelederen mochten we Mex begroeten die voor komend seizoen de overstap van de ene withemdenploeg naar de andere heeft gemaakt.

Het werd een wedstrijd met – gelukkig – veel leermomenten, vooral voor de FC Breukelen-brigade. Altijd nuttig, dus. v.v. Maarssen, en dat wisten we, kan een hoog tempo spelen dankzij technisch vaardige spelers (met toch wel als uitblinker hun kleine man Swen die Guido vanavond handen vol werk bezorgde) die bovendien fysiek hun mannetje stonden.

Die leermomenten hadden vaak betrekking op een hoger tempo, het beter gebruik maken van de grotere ruimtes, een snellere balbehandeling en omschakeling waardoor fysieke duels werden voorkomen en het drukzetten en snel vóór de man komen bij positiespel van de tegenstander. (Ja ja, scheids, met zo’n fluitje in je hand kun je het vanuit de middencirkel allemaal mooi vertellen…)

Natuurlijk stond ook deze wedstrijd weer in het teken van wennen aan allerlei andere aspecten die D-voetbal met zich meebrengt. U kent ze inmiddels wel. Uiteindelijk hebben de (vele) toeschouwers een leuke en fanatieke oefenwedstrijd van beide kanten gezien, waarbij ook voor de twee doelen volop te beleven viel. De uitslag werd 1-3 voor v.v. Maarssen.

We wensen alle spelers van v.v. Maarssen en FC Breukelen succes in hun resterende wedstrijden en toernooien en veel plezier volgend jaar in de D-categorie.

27 april 2011, D-team FC Breukelen - D-team v.v. Maarssen 1-3

Opstelling FC Breukelen en goals: Sam, Jordi G., Jordi H. (1x), Jayson, Guido, Mees, Mex, Jochem, Bobby, Dion, Danilo, Jop, Didier en Matthijs.