Tweede plaats definitief voor C1 na wervelende voetbalshow!

Onze C1 heeft vandaag met volle overtuiging de thuisnederlaag tegen Wasmeer rechtgezet! Deze keer waren de rollen duidelijk omgedraaid en werd Wasmeer In een geweldige wedstrijd (vooral de eerste helft was – zeker voor de neutrale kijkers – een lust voor het oog) duidelijk gemaakt dat Breukelen niet voor niets de vicekampioen genoemd mag worden!

Een overdonderend begin van Breukelen brachten na 6 minuten al 4 a 5 opgelegde kansen, helaas nog zonder succes. Uit een prachtige voorzet van Hans wist Jim de bal met een keurige kopbal in de linkerbovenhoek te koppen en stond de 0-1 op het bord. De voorsprong had al vrij gemakkelijk uitgebouwd kunnen worden, Breukelen was heer en meester maar een afstandschot werd door onze vaste stand-in keeper niet helemaal goed beoordeelt en verwerkt …de bal rolde uiteindelijk over de lijn en zo stond het zomaar 1-1.

Breukelen bleef voetballen, voornamelijk op de helft van Wasmeer die de counter vandaag hanteerde. Niet zonder succes want uit een snelle aanval en na goed doorzetten van hun nr. 10 namen zij geheel tegen de verhouding in een 2-1 voorsprong….! Breukelen liet zich niet uit het veld slaan en vertrouwde erop dat gerechtigheid uiteindelijk zou zegevieren.

Een prima spelende Justin (tegen het einde van het seizoen komt ie dan eindelijk in vorm…) beloonde het team en zichzelf met een mooie schuiver en de gelijkmaker: 2-2! We maakten ons op voor een spannende wedstrijd die fysiek al wat harder werd. Uit een van de vrije trappen wist Bob met de nodige precisie de bal langs de muur te krijgen in het kleinste open hoekje van de goal!! Een geweldig mooi doelpunt wat het nodige vertrouwen gaf. Breukelen leek “gallery-play” te spelen en met mooie combinaties en veldspel werd Wasmeer van de mat gespeeld. De 2-4 van Hans was een afstandschot, de 2-5 van Jonas werd panklaar gelegd door Olivier.

Bij een van de sporadische counters was het wederom de nr.10 die goed doorging maar ook met z’n handen werkte. Deze overtreding werd niet gezien door de scheids. Toen Junior vlak daarna iets te grof ingreep kwam dit op een gele kaart en een penalty te staan. Het derde Wasmeer doelpunt hing in de lucht, het was echter Stan die z’n eerdere “foutje” goedmaakte en de pingel wist te stoppen!

Met 2-5 stand werd er tevreden gerust, met dit spel hoefden we ons geen zorgen te maken, het was nu zaak te blijven voetballen. En dat deed de C1 ook! De gehele tweede helft was FC Breukelen de duidelijk bovenliggende partij, Wasmeer gaf zich gewonnen en maakte geen aanspraak meer op een doelpunt. Onverwacht gemakkelijk creëerden we de ene na de andere kans! Een wat onbesuisde overtreding van de aanvoerder van Wasmeer betekende het einde van de wedstrijd voor Stef. Met een blauw/paars bovenbeen en de afdruk van de noppen moest hij kermend van de pijn het veld worden afgedragen…..Hij werd vervangen door Yadelly (gelukkig konden we hem nog inbrengen; na veel bellen, emails en getwitter hadden we een digitale versie van z’n spelerskaart te pakken.. – mooi dat dat in deze moderne tijd allemaal kan).

Uit een mooie voorzet van Justin maakte Jim beheerst de 2-6 en pikte Olivier ook z’n doelpuntje mee na een assist van Bob. De score had eenvoudig in de dubbele cijfers kunnen eindigen, de scherpte in de afwerking was er echter wel een beetje af. Hans knalde nog op de lat en we wilden het soms te mooi doen – het was echt genieten.

Toen Justin in de 16 werd getorpedeerd moesten we helaas met 10 man verder. Bij het schrijven van dit verslag (zondag) zit hij bij de eerste hulp met een “ei” op z’n enkel. Het wordt een weekje in het gips en dus geen wedstrijden in Denemarken voor hem - heel erg sneu, hij is er natuurlijk (hopen we) wel bij….. Sterkte Justin!!

De toegekende strafschop werd helaas door Hans huizenhoog overgeschoten. Zelfs met 10 man was Breukelen de betere ploeg en tilden we de eindstand naar 2-8 via een diepe bal op Bob.

Een van de beste wedstrijden van het seizoen, een uiteindelijk verdiende tweede plaats maar door de twee uitvallers van vandaag toch wat gemengde gevoelens. We hopen dat de “schade” bij Stef meevalt…..Het seizoen zit er bijna op, jammer van de “november-dip” die we hebben gehad, de tweede seizoenshelft waren we de “beste”. Volgende week vrijdagmorgen een heel vroeg vertrek (06.30 uur vanaf FCB) naar Denemarken (vandaag op de valreep toch nog ff 80 euro in de pot gespeeld!!:-)), wellicht dat we daar een beker kunnen pakken – ik vind dat we dat wel verdiend hebben!!

De eerste jaars C-spelers en potentiele C1 spelers voor het volgend seizoen spelen dinsdag 19 april een oefenwedstrijd tegen Maarssen C1 (nieuw), verzamelen om 18.00 uur.

Overige uitslagen 1e klasse E: Altius – VVZ49: 3-4, Nieuwland – SCH44: 4-2, Hoogland- VVZA 1-0, Zuidvogels – CJVV: 4-0, Baarn-Hooglanderveen 4-2.

16 April 2011; Wasmeer C1 - FC Breukelen C1: 2-8 (2-5)