E-5 boekt 3e zege op rij

Tot nu toe een spannende voorjaarscompetitie met een 4-tal teams die het elkaar lastig maken, maar waar de ontknoping nadert. De wedstrijden thuis tegen Maarssen en uit bij Kockengen werden helaas nog verloren. Maar opeens was daar weer een top teamprestatie door thuis tegen hetzelfde Kockengen (E-1) met 8-1 te winnen. De koploper werd volledig van het veld gespeeld en was koploper af. Het weekend erop volgend de wedstrijd thuis tegen Buitenboys, na een 1-1 gelijkspel uit in Almere, een testcase tegen de nieuwe koploper. Na een hele goede eerste helft en een billenknijp tweede helft bleven de punten toch in Breukelen omdat er met 3-2 werd gewonnen. Nu stonden alle 4 de teams met even punten aan kop.

Afgelopen zaterdag uit bij BFC. Prachtig voorjaarsweer en veel ouders en familie langs de lijn. BFC weet als geen ander dat onze jongens het van goed team spel moeten hebben. Mede na de 10-0 overwinning thuis. Ze zorgde dan ook voor een passend speelveld wat de moeilijkheidsgraad van ons spel behoorlijk verhoogde. Lees hier: valkuilen, verleidelijke zandbakken en hier en daar een grasspriet. Er waren zelfs enkele vaders die we er maar net van konden weerhouden om hun golfclubs uit de kofferbak te halen. Afijn genoeg hierover, nu de wedstrijd.

Breukelen begint goed aan de wedstrijd en al in de tweede minuut was het raak na goed samenspel tussen
Ruben en Damian waarbij de laatst genoemde de 0-1 maakt. Dat smaakt naar meer. Even later is er een prachtig hoog afstands schot van spits Ruben die de bal onhoudbaar voor de keeper van BFC tegen de touwen schiet, 0-2. Vervolgens krijgt Tommy het op zijn heupen en zorgt persoonlijk voor de 0-3. En na goed door gaan ook nog voor de 0-4. Top gedaan Tommy. BFC doet wat terug en red zo de spreekwoordelijke eer door uit een hoekschop een mooie kop goal te maken. 1-4 is tevens de eindstand.

En u denkt nu; ik mis wat namen, deed iedereen wel mee. Ja zeker. Onze goalie Djan Carlos die enkele weken geleden is ingevlogen, om de al 4 maanden door een blessure afwezige keeper Ryan te vervangen, staat zijn mannetje. Hij is goed op dreef en groeit met de week naar een betere vorm en zo met zijn reddingen bijdraagt aan de overwinningen. Onze rots in de verdediging Roger bleek weer onpasseerbaar en blokte menige bal van de linksbuiten van BFC. Net als verdediger en aanvoerder van vandaag Yme, die nog eens fijntjes demonstreerde waarom hij vorige week de beker voor ‘Teamspeler van de Week’ had verdiend. Veel inzet gepaard met goed verdedigend werk en aanvallende impulsen. Wat wil je nog meer van een back.

Ons multi-talent Tieme, wat betreft spelen op veel verschillende posities, heeft op het middenveld en voorin weer veel werk verzet en goede passes gegeven. Ook de fluwelen linker voet van Pim deed weer van zich spreken, door zowel vanaf de linksback als links midden positie te strooien met goede passes. Hij dit zo goed deed dat er spontaan vergeten werd hem ook even te wisselen voor zijn rust beurt. Dan verdediger Matt die na enkele weken afwezigheid als wissel begon maar zich daarna terug knokte en zich zo steeds beter in de wedstrijd speelde. Goed gedaan Matt, ga door. Maar ook Rick die middels de laatste man positie zich steeds verder naar voren werkte en zo bijdroeg aan de druk op de verdediging van BFC. En op deze wijze vaak de extra vrije man was bij onze aanvallen. Er werd na afloop natuurlijk uitbundig gezongen met zijn allen in de kleedkamer. Wederom gewonnen en 3 punten mee naar Breukelen.

Natuurlijk dank aan onze Basje Interim die na zijn spoedcursus ook een gouden wisselaar blijkt te zijn. En vader Rob die weer enkele keren op onnavolgbare wijze de spons en waterzak hanteerde. Het gerucht gaat dat hij het ‘speciale’ water na afloop over het veld van BFC heeft gegooid. We zullen het volgend seizoen vast wel terugzien. Dan onze scouts van vandaag Destin en Ryan. Ze hebben na onderling overleg besloten om Tommy uit te roepen tot Teamspeler van de Week en hem de beker overhandigd. Ryan en Destin goed gedaan en leuk dat jullie er bij waren vandaag. Zaterdag weer?

Tot slot. Wilt U getrakteerd worden op een boeiend schouwspel op niveau, kom dan zaterdag 16 april aanstaande allemaal kijken naar helaas alweer de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen. Thuis tegen Victoria treden onze toppers nog één maal aan en speciaal voor deze gelegenheid is de toegang geheel gratis. Na afloop is er volgens goed ingelichte bron zelfs taart en/of cake. Maar daar komt U natuurlijk niet voor.

Hieronder de toppers van de E-5. Ssssttt houd het tussen ons voor je het weet komen de externe scouts!!!!

e5-3e-zege.png

Staand vlnr: Rick, Djan Carlos, Yme, Matt, Tommy, Tieme & Pim.. Onder: Ruben, Roger, Damian & Ryan. Met zijn allen voor de goal op de zandvlakte van BFC. (Als u goed kijkt ziet U links nog net de contouren van hole 19)