FC Breukelen 4 declasseert Nita 2 in zinderende “Polderderby”!

“de Polderderby” stond ook deze keer weer garant voor spektakel en kijkersgenot voor de neutrale toeschouwer. Het strijdplan van de mannen uit Breukelen was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk, vroeg drukzetten, en daardoor de opbouw verstoren.

Dit bleek een gouden zet want de ploeg uit Nieuwer ter Aa werd in de combinatie nauwelijks gevaarlijk. Hoe anders was het van de zijde van FC Breukelen, die door vroeg te storen en goed te combineren er af en toe razendsnel uit kwamen. Spitsen Stefan van Dommelen en Jorn Meijers waren een ware plaag voor de verdediging.

De 0-1 kon dan ook niet uitblijven. Een corner van Jermy Knoop werd handig binnengetikt door Peter van den Ochtend, die samen met Mark Knoop, Robin Kroek en een ijzersterke wedstrijd speelde op het middenveld. Dit gaf de mannen uit Breukelen duidelijk meer vertrouwen, met een solide verdediging bestaande uit Johan Groenendijk, Bart van Santen, en het ijzersterke centrale duo Tom Brittink en Frank Eugster kwam de ploeg in de eerste helft eigenlijk niet meer in de problemen.

Wel moest keeper Roel Kool nog een aantal keer handelend optreden bij een aantal afstandschoten, maar deed dit uiteraard met verve. De tweede helft was eigenlijk niet anders, ondanks een kleine tegenslag met Robin Kroek die geblesseerd uitviel. Nita probeerde het nog wel, maar kwamen er niet meer aan te pas.

Het duurde dan ook niet lang voor de 0-2 werd gescoord. Spits van Dommelen draaide de bal vanaf de linkerzijde van het veld schitterend over de keeper heen. Hierdoor ebde het geloof en zelfvertrouwen verder weg bij de mannen van Nita, en het kon ook niet anders dan dat het slotakkoord ook voor de mannen van FC Breukelen was.

Aanvoerder Meijers werd vanaf eigen helft gelanceerd en werkte de bal op snelheid met een schitterend wippertje het doel in 0-3. Dit deed hij een aantal minuten later nog eens over, wederom werd de spits vanaf eigen helft gelanceerd en schoof de bal in de korte hoek langs de keeper 0-4.

Niet lang hierna besloot de scheidsrechter (die overigens een prima wedstrijd floot) dat het wel genoeg was geweest. De vreugdeuitbarsting die na het eindsignaal volgde zou zich die avond nog lang laten voelen bij de ploeg van trainer Dick de Jeu.

Al met al dus een dik verdiende overwinning van FC Breukelen 4, het bleef nog lang onrustig die avond.