F3 pakt de tweede plaats in de competitie!

Het was een belangrijke wedstrijd tegen Muiden. Deze wedstrijd zou bepalen of we de tweede plek konden opeisen! De historie was niet echt in ons voordeel. Geen van de twee wedstrijden die we in Muiden gespeeld hebben, wisten we te winnen. Maar nu speelden we thuis (en op kunstgras).

Iedereen in het team wist dat het nu moest gebeuren. De motivatie was dan ook groot. De start van de wedstrijd paste helaas niet helemaal in het plan. De verdediging van de F3 was even niet bij de les en binnen één minuut stonden we met 0-1 achter. Een grote tegenslag was dit gelukkig niet, want er waren nog negenendertig minuten te spelen.

De F3 was wakker gemaakt! Thomas kwam op een meter of zestien in de positie om te schieten en twijfelde geen moment. De keeper raakte de bal nog aan maar dat was niet genoeg. De 1-1 stond op het scorebord. Mika speelde een voortreffelijke wedstrijd als keeper. Muiden bleef aandringen maar Mika wist samen met Jens, Kerran, Simon en Sten het doel dicht te timmeren.

Thomas had de smaak te pakken en probeerde nogmaals een schot van afstand. En ook ditmaal was het raak! 2-1. Niet lang daarna werd de wedstrijd beslist. Lucas verovert de bal tegen de achterlijn van Muiden en hij geeft een strakke pass op Eljareau die de bal behendig doortikt en de 3-1 op zijn naam zet.

Tijdens de rust wordt besloten dat Mika ook in de tweede helft keeper zou blijven. Tim wisselt niet (zoals gepland) als keeper en blijft actief in de aanval.

De tweede helft stond in het teken van het behouden van de voorsprong. Muiden begon direct fel en probeerde alles om te scoren. De verdediging van de F3 stond gelukkig als een huis. Wat Muiden ook probeerde, ze kwamen er niet doorheen.

Mika keepte een fantastische wedstrijd en wist met de hulp van de rest van het team het doel verder schoon te houden.

Toen het eindsignaal klonk wisten we het zeker. De tweede plek was van ons!

Het was de laatste competitiewedstrijd van dit jaar. Een leuk jaar waarin ik samen met Johan en de zeer betrokken ouders van de F3 vele leuke uren beleefd heb aan de rand van het veld. Ik wil alle spelers van de F3 en de ouders dan ook bedanken voor een geweldig seizoen. Ik ga ervan uit dat we dit jaar gepast kunnen afsluiten met een paar succesvolle toernooien in mei en juni!