E1 sterk en trefzeker tegen Zuidvogels (2-7)

Als uw schrijver meereist naar de uitwedstrijd tegen Zuidvogels (vaak vertrek om 7.45 uur!!!), is steevast snelweg A1 afgesloten. Ook nu weer. Via Amsterdam of via Utrecht, het maakte niet uit want het ding zat dicht. Met een forse omweg en enige vertraging bereikten we toch op tijd sportpark Wolfskamer dat inmiddels is uitgebreid met extra parkeerplaatsen en kunstgrasvelden.

Het zou vandaag de ochtend van Jordi H. worden. Maar liefst vijf treffers produceerde onze spits (en het hadden er nog meer kunnen zijn). De vijfde goal was misschien wel de mooiste teamgoal dit seizoen: na een aanval over een paar schijven toverde Jochum een afgemeten voorzet vanaf de achterlijn op het hoofd van de toelopende Jordi die nauwkeurig onder de lat doel trof.

Het was ook een levendige wedstrijd met veel oponthoud wegens onnodige blessures. Er werd soms hard maar fair gebikkeld. Bob K., Guido en Sam aan Breukelenkant moesten worden opgelapt en ook enkele Zuidvogels-spelers vielen soms kermend omver op het mooie kunstgrasmatje. We zagen één Zuidvogel na de wedstrijd van het veld gedragen worden en hopen maar dat hij snel weer de oude is.

Met de rust was de stand 0-4 door drie slimme goals van Jordi H. (0-1, 0-2 en 0-4) en een beauty van Jop in de bovenhoek (0-3). Achter uw schrijver en de keeperspapa langs liep op dat moment een man in een donkerblauwe jas achteloos naar de kantine: het was voetbalmakelaar Sören Lerby. Pakte de Deense buffelaar van weleer daar nu een opschrijfboekje uit zijn binnenzak…? Het kon maar zo.

Na rust even een verslapping – waar hebben we dat meer gezien? –, maar toch viel ineens daar de vijfde treffer. Jayson nam een mooie voorzet van Guido ineens op (het puntje van) zijn slof en de bal hobbelde onbereikbaar voor de Huizense keeper in de hoek.

Zuidvogels, een ploeg waar ondanks de vele tegengoals toch heel veel voetbal in zit, stroopte de mouwen op en wist op inzet en enthousiasme plotseling terug te komen tot 2-5. Vooral de 2-5 van de nummer 4 was van grote schoonheid. (Waarom krijgt de mannetje toch zo weinig speelminuten, vroegen wij ons af. In Breukelen liet hij ook al de prachtigste dingen met de bal zien, waaronder een treffer.)

Maar als de witten het even zwaar hebben, staat Jordi H. meestal op. Met een beheerste schuiver (nadat hij de keeper netjes omspeelde) en de eerder genoemde kopbal stelde hij de 2-7 veilig. De penalties hebben we vandaag maar schriftelijk afgedaan. We hadden nog een lange terugreis voor de boeg, dwars door Huizen, Bussum en Hilversum. Nou ja, we deden er maar een uurtje over…)

Nog één wedstrijd te gaan, en die is niet eerder dan op 14 mei tegen JSV Nieuwegein E3.

16 april 2011, h.s.v. De Zuidvogels E2 –FC Breukelen E1 2-7

opstelling: Sam, Bob K., Bob v/d P., Jordi G., Guido, Jop, Jochum, Jayson, Jordi H.

(1e helft) 0-1 en 0-2 Jordi H., 0-3 Jop, 0-4 Jordi H.

(2e helft) 0-5 Jayson, 1-5 en 2-5 h.s.v. De Zuidvogels, 2-6 en 2-7 Jordi H.

Man of the Match: Jordi Hahury.