E1 en een avondje flipperen bij s.c. Woerden

Wat is er leuker dan trainen? Een wedstrijd spelen natuurlijk. Daarom voor 13 april een oefenpartij geregeld uit tegen eersteklasser s.c. Woerden E1, uitkomend in West II. Lekker dichtbij, nog volop daglicht om 18.30 uur, prima voorjaarsvoetbalweer, twee teams die beide in hun klasse hun beste best doen, alles leek aanwezig voor een lekkere oefenwedstrijd.

Goed, wat hebben we nog meer nodig? Een scheidsrechter, een lekkere bal (O nee toch! Had de scheids nou een superlichte rode Derby Star F-bal onder zijn arm? Diepe zucht…) en een veld met twee doelen erop.

U moet weten, s.c. Woerden heeft een zeer fraai sportcomplex, maar lieve help, die velden! (Vanaf de weg ziet het er zo mooi uit!) Er liggen twee hotsknotsgrasvelden en een prachtig kunstgrasveld naast elkaar. Ondergetekende was drie weken geleden op zondag toeschouwer toen s.c. Woerden 1 thuis speelde tegen Delft (scheidsrechter: Roelof Luinge!) en had toch zelden – in maart! – zulke dramatisch slechte grasvlakten gezien.

Je zou toch denken dat je in een oefenwedstrijd je gasten op het mooie kunstgrasveld laat spelen (waar op één veldhelft slechts een handjevol jeugd trainde). Maar nee, we moesten aantreden op de akker waarop meer bulten en kuilen zaten dan op het strand van Scheveningen. De wedstrijd die volgde, had dan ook veel weg van flipperkastvoetbal, van beide kanten welteverstaan. Een strakke pass geven, een voorzet op maat afleveren, met de bal aan de voet opstomen, de bal snel en gemakkelijk controleren, het lukte weg niet op deze gra(a)smat.

Na 1 minuut had Jordi H. weliswaar zijn treffer al in het netje liggen, maar daarna was het voor iedereen freestyle flipperen geblazen. Onze onvermoeibare uitblinker Bobby schoot nog prachtig van grote afstand op de lat en door al dat gehobbel en gestuiter ontstonden er talrijke kansen voor beide doelen, voornamelijk gebaseerd op toeval. De reus in het doel van s.c. Woerden en Sam aan onze kant waren vandaag echter in topvorm en hielden hun doel verder schoon. Afijn, we zijn weer even bezig geweest.

13 april 2011, s.c. Woerden E1 - FC Breukelen E1 0-1

opstelling: Sam, Bob K., Bob v/d P., Jordi G., Guido, Jop, Jochum, Jayson, Jordi H.

(1e h.) 0-1 Jordi H.

Man of the Match: Bobby van der Post.