Dadendrang E-5 krijgt vervolg

Mooi weer, veel plubliek en een leuke wedstrijd met een ontknoping die zijn weerga niet kent. De spelers begonnen relaxed aan de warming up met de kennis dat uit bij hetzelfde Victoria met 6-2 was gewonnen.

Niet alleen deze voorkennis maar ook het mooie weer zal mede hebben bijgedragen aan het lage spel tempo. Maar ondanks dat stond onze E-5 toch vrij eenvoudig binnen enkele minuten al met 2-0 voor. Waarbij de 2-0 een opmerkelijke beauty was van onze linksback Yme, die een bal uit de lucht ineens op zijn slof neemt en met een snoeihard schot de touwen in jaagt. Er werd wat gas terug genomen en een kans of 25 om zeep geholpen door ongeveer 5 keer de paal, 6 keer de lat en minimaal 8 maal het zij net te raken. Of gewoon hard en hoog naast of over te schieten.

Dat was allemaal nog in de 1e helft. In de rust even wat doping in de vorm van extra zoete limonade en wat laatste aanwijzingen met het verzoek van de leiders om het in grote getalen aanwezige publiek van vermaak te voorzien. Er waren immers een hele batterij ouders en/of opa’s die hun foto- dan wel videocamera hadden meegenomen om e.e.a. vast te leggen.

De oplettende supporter zal tijdens de eerste helft ook de helikopter van de eredivisie-live hebben opgemerkt die boven het veld cirkelde. Aangezien de betaling nog niet binnen was is de rechtstreekse uitzending gestaakt. Met als gevolg dat er nog meer supporters binnen kwamen tijdens de 1e helft. Top.

Het team wist de tweede helft lang de spanning bij alle aanwezige erin te houden door Victoria terug te laten komen tot 2-1 en zelfs bijna tot 2-2. Maar toen er vervolgens even gas werd gegeven werd de overwinning veilig gesteld. Door binnen 5 minuten uit te lopen van 2-1 naar 6-1, waarna de tegenstanders nog iets terug deden, kwam de 6-2 als einduitslag op het scorebord te staan van de laatste competitie wedstrijd. Althans dat dachten we.

In het vorige verslag stond al te lezen dat een 4-tal teams heel dicht bij elkaar stonden. En het elkaar lastig maakte door over en weer van elkaar te winnen of gelijk te spelen. Na de laatste competitie wedstrijd blijkt nu dat onze jongens samen met de E-15 van Buitenboys met precies evenveel punten de ranglijst aanvoeren. Gespeeld zijn er 9 wedstrijden en beide hebben 19 punten. Alleen het doelsaldo spreekt in het voordeel van Buitenboys, maar het onderlinge resultaat (uit gelijk en thuis winst) spreekt weer in het voordeel van onze E-5.

Maar ook Maarsen E-11 maakt nog aanspraak op de felbegeerde kampioens titel blijkt na afgelopen zaterdag. Zij hebben immers 3 punten minder maar ook 2 wedstrijden minder gespeeld. Oftewel in theorie is alles nog mogelijk. Maar hoe prachtig diezelfde theorie ook is, een duidelijke kampioen bracht dit niet. Gevolg: koortsachtig overleg in de bestuurskamer, het wedstrijdsecretariaat geraadpleegd, de boeken erop na geslagen, juridisch advies ingewonnen etc. etc. Uiteindelijk zag men zich genoodzaakt de kersverse voorzitter van de KNVB, Michael van Praag, te vragen duidelijkheid te verschaffen. Hij zou good old Henk Kesler raadplegen en zo snel mogelijk uitsluitsel geven. Wordt vervolgd.

Maar wat blijkt, ook diezelfde KNVB stond voor een giga dilemma. Eerdere ontknopingen op de laatste speeldag van onze eredivisie vallen hierbij volledig in het niet. De oplossing liet lang op zich wachten heel FC Breukelen was in rep en roer. Spelers die de slaap niet konden vatten, ouders die rond om het clubgebouw bivakkeerden om maar als eerste het nieuws te vernemen. En een ieder die dacht dat afgelopen zaterdag de kleine 500 aanwezige daar als supporters waren voor de thuis wedstrijd van onze zaterdag 1, weet nu wel beter. Afijn het duurde tot vroeg in de ochtend voordat de witte rook uit de schoorsteen bij de KNVB kwam en men kennelijk de oplossing had. De uitkomst:

Op zaterdag 7 mei a.s. speelt onze E-5 uit tegen Maarssen E-11, de aanvang van de wedstrijd is om 10.30 uur. Alwaar de beslissing valt wie zich tot kampioen mag uitroepen van de voorjaars competitie 2010-2011.

Bij deze een oproep aan alle ouders, broertjes, zusjes, familie, buren, clubgenoten en liefhebbers om te komen kijken en met spandoeken, toeters en bellen onze jongens aan te moedigen. En hopelijk zo de E-5 als extra man aan de overwinning te helpen. Zeg het voort.

De leiders Arie en Raymond zagen zich voor een onmogelijk taak staan en hebben tot diep in de nacht gezocht naar hiaten in de contracten teneinde een team op de been te kunnen brengen tijdens de mei vakantie. Maar deze bleken waterdicht waardoor de verloven niet massaal kunnen worden ingetrokken. De oplossing is even simpel als verrassend. Een oude maar beproefde methode wordt van stal gehaald. De E-5 zal de EK voorbereiding van Denemarken uit 1992 volgen. Gelukkig bij de meeste ouders bekend en behoefd dan ook geen verduidelijking. Strand, zon, zee, ontspanning en plezier liggen hieraan ten grondslag. En een enkeling die tijdens de meivakantie toch gewoon op de training zal verschijnen is mooi mee genomen.

Het enige probleem wat kan ontstaan is dat op voorhand niet duidelijk is wie zich waar bevind. En hoe de toppers ingevlogen gaan worden. De leiders bevinden zich momenteel al op werkbezoek in Kopenhagen. Dit om alle in en outs te verkrijgen van de toenmalige succes coach, en later tot ridder van de 1e graad geslagen in de ‘Order of the Dannebrog’, Richard Møller Nielsen. Tot 7 mei a.s.

P.s: de spandoek Clinique is op vrijdagmiddag 6 mei van 14.00 tot 17.00 uur onder leiding van Basje interim. De enige die dan niet met vakantie is.