Breukelen F7 pakt na hard werken haar welverdiende drie punten in Maartensdijk

Zaterdag 16 april speelde Breukelen F7 in Maartensdijk tegen SVM. Dat SVM onderaan staat in de competitie zegt helemaal niets. Zij waren er erg op gebrand te winnen van Breukelen en de F7 moest vandaag ook echt alle zeilen bijzetten om de winst naar zich toe te trekken.

We gingen met acht spelers op stap en speelden ook acht tegen acht. Dit was erg prettig want het veld was nogal breed dus er moest veel gerend worden. Breukelen startte zowaar de aanval maar al snel was te zien dat SVM een echt counterploeg was met een paar snelle jongens voorin.

Toch was het Yassine die vanuit een onoverzichtelijke situatie het eerste doelpunt op zijn naam zette 0-1. Onoverzichtelijk omdat er veel spelers van beide partijen voor het doel te zien waren maar ook omdat de overkant haast niet in zicht was gezien de breedte van het veld. Vanuit een counter werd het vrijwel direct daarna 1-1.

Breukelen die het zonder Mexim in de verdediging moest stellen had het best zwaar en de 2-1 was dan ook onvermijdelijk. Deze achterstand werd weer ingelopen door een supersnelle Tessa die helemaal vanaf haar eigen helft alle tegenstanders te snel af was en de 2-2 maakte. Breukelen F7 ging ook door het harde werken van Vincent op het middenveld vol gas door en wist dankzij Joost, die op het gehele veld flink werk verrichte, met 2-3 de rust in te gaan.

Dat je nooit moet denken dat je van de onderste in de competitie zomaar kunt winnen is wel gebleken. Na de rust was het namelijk Maartensdijk die weer een doelpunt opeiste en de 3-3 maakte. Een misstand van de scheidsrechter zorgde ervoor dat de 3-4 van Breukelen af werd gekeurd. Waar de scheidsrechter eerst de voordeelregel toepaste en hij Breukelen liet scoren bedacht hij zich minuten later dat een blessure boven het doelpunt ging. Dit tot protest van leider Wim.

Met een aantal jongens zoals Joost en Floris was er afgesproken dat zij in de verdediging zouden staan om daar te helpen maar dat het aanvallen nu eenmaal in het bloed zit liet ook Floris zien, hij schoot de bal tussen de stokken van de keeper door zodat het gelukkig alsnog 3-4 werd.

Een grote rol was deze wedstrijd ook weggelegd voor Hellen die een aantal mooie reddingen verrichte waardoor Maartensdijk verder niet meer wist te scoren. Keshia als vaste verdedigster hield daarbij ook nog een belangrijke goal tegen met haar oor. Toen was de beer los en kwam Tessa weer tweemaal langs zij “als een duveltje uit een doosje” het werd 3-5 en 3-6.

Een grote kans voor Maartensdijk ging vervolgens nog voor het doel van Breukelen langs maar het was onze kleine grote man Yassine die met een pingelbal, de bal voor de tweede keer op de punt van zijn schoen nam en de wedstrijd beslechte met 3-7. Kortom welverdiende punten voor een hard werkende Breukelen F7! Zaterdag 7 mei zal er nog een thuiswedstrijd zijn tegen OSM en daar hebben we nog een 2-1 verlies recht te zetten!!