A1 spoelt kater tegen Altius heel snel weg

Vorige week verloor de A1 toch wel onverwachts van Altius. Het was zaak om de slechte wedstrijd te vergeten en het vizier weer scherp te krijgen. Dat moest dan afgelopen woensdag gebeuren bij SVM in Maartensdijk. Met wederom 3 B-spelers bij de groep vanwege de vele blessures moest de knop omgezet worden.

Na 15 min. was duidelijk dat “deze knop” niet gevonden kon worden bij de A1.

Het was meer een voortzetting van de wedstrijd ervoor.

Trainer Jan Blom greep daarom na 20 min al in. Bij een 1-0 achterstand door een eigen doelpunt werden Sjoerd en Lars gewisseld. Scott en Joarno erin.

Vlak na de wissel gebeurde er iets waarbij je dan zegt “gouden wissel” of het “gelijk van de trainer”. Met de 2 nieuwe spelers werd een aanval op rechts ingezet, Daniel gaf de bal prachtig voor en Scott rondde zijn allereerste balcontact af met een mooi ingeschoten doelpunt. Verder was de wedstrijd van een matige kwaliteit. Ver in de tweede helft kreeg de A1 een penalty door een overtreding op Scott. Sven schoot de bal hard en strak achter de keeper. Bob liet zien dat de vorm bij hem ook weer terugkeert. Vlak voor tijd schoot hij de

1-3 erin door de bal heel mooi over de te ver voor zijn goal staande keeper.

Deze wedstrijd was niet best maar toch wil ik voor één keer Sven, David en Gerard noemen die een gedegen partij met de juiste inzet hebben gespeeld.

Afgelopen zaterdag speelde de A1 uit tegen Maarssen A1. De week daarvoor hadden ze nog de laatste 20 min. tegen Maarssen afgespeeld van een gestaakte wedstrijd. De wedstrijd werd 3-1 voor Breukelen.

Scott kreeg voor zijn goede spel een basisplaats, Joarno en Nick uit de B op de bank. De eerste helft was wederom een voortzetting van de laatste tijd. De trainer was deze helft “not amused” en liet dat dan ook duidelijk horen. Ondanks een stand van 0-2 bij de rust moet er vast wel een en ander zijn besproken bij de thee. De tweede helft was in ieder geval een stuk beter. Daniël scoorde al heel snel de 0-3 en ondanks dat Maarssen nog de 1-3 scoorde en het toch nog een beetje spannend werd begreep de A1 dat er een tandje bijgezet moest worden. Dat werd uiteindelijk ook gedaan waardoor er een 1-4 einduitslag op het scorebord kwam te staan.

Er is een prachtige reeks neergezet met 9 winstpartijen en 1 verlies maar het voetbal (en ook de mentaliteit in het veld) moet echt beter worden.

A.s. woensdag wordt er thuis gespeeld tegen de nummer 1 Wasmeer en zaterdag spelen ze uit tegen de nummer 2. Twee hele belangrijke wedstrijden gezien de stand van Wasmeer 54 punten, Zuidvogels 53 en Breukelen 50 punten.