Fc Breukelen 2 pakt titel en blijft winnen

Het tweede elftal van Fc Breukelen heeft op 2 april 2011 de titel definitief binnen weten te halen door de wedstrijd tegen Nieuwland met 2-1 te winnen. De dank gaat uit naar de fotograaf, Evert (1e aanleg), het bestuur, de bloemen drive-in, het kantinepersoneel, onze vaste grensrechter en de technische staf, onze trouwe stand-in Roland, alle vrijwilligers,het publiek en iedereen die we nog vergeten zijn. Ook willen we graag onze excuses aanbieden voor de rotzooi die achtergelaten is op de club op deze verder heugelijke dag.

De wedstrijd tegen Nieuwland was een typische kampioenswedstrijd en was dus geen genot voor de neutrale toeschouwer. Breukelen kwam redelijk snel op een 0-1 achterstand door een prachtig schot dat in de verre winkelhaak verdween. Er waren kansen genoeg voor Breukelen om te scoren maar Job was de enige die hier gebruik van maakte, 1-1. Hij kopte de bal bij de tweede paal overtuigend binnen en hielp Breukelen terug in de wedstrijd. In de tweede helft was het nog steeds geen goede wedstrijd maar wist Breukelen na een goede voorzet van Corné via Sukru op 2-1 te komen. Hierna werd de wedstrijd professioneel uitgetikt en gebeurde er vrijwel niks meer.

In combinatie met het prachtige weer was de overwinning reden genoeg voor een feestje met alle betrokkenen. Ook het eerste elftal en de a1 wisten dat weekend te winnen en de vreugde was dan ook groot. Al met al kan gesproken worden van een zeer geslaagde dag!

Afgelopen weekend moest er ook gewoon weer gespeeld worden en dus reisde het elftal af naar Baarn voor de wedstrijd tegen TOV. De voorbereiding verliep alles behalve vlekkeloos en zo gebeurde het dat er met exact elf man zonder warming-up aan de wedstrijd begonnen kon worden. Opnieuw was het geen aantrekkelijke wedstrijd maar wist Breukelen de wedstrijd wel te winnen. Het verschil werd deze keer in de tweede helft gemaakt.

Diordano kon niet op tijd bij de wedstrijd aanwezig zijn maar werd uiteindelijk wel de man van de wedstrijd. Hij was met zijn inbreng in de tweede helft voor een groot deel verantwoordelijk voor de 0-3 zege. Ricardo brak de ban na een korte combinatie met Job, die zelf daarna uit een voorzet van Diordano wist te scoren. Sven tekende voor het slotakkoord en wist de wedstrijd te beslissen, 0-3.

De tweede seizoenshelft wordt vooral gekenmerkt door matig spel dat gepaard gaat met goede resultaten. Wanneer het niet loopt kan er altijd worden teruggegrepen op een goede organisatie. Het verschil is dan ook groot met de eerste seizoenshelft toen Breukelen vaak beter speelde, meer scoorde, maar ook veel meer goals tegen kreeg. De ploeg heeft over het hele seizoen dus getoond meerdere facetten van het spel te beheersen en hoopt nog twee leuke wedstrijden te spelen dit seizoen.