Ontbijten en moppen doping voor E1

Zaterdag 9 april: de E1 speelt zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen s.v. Laren ’99 E1. Als extraatje krijgen spelers en leiders vooraf een ontbijtje aangeboden. Om 8.30 uur druppelen de eerste slaperige koppies de bestuurskamer binnen, vanaf 8.45 uur zit iedereen braaf te knagen. Dan ineens, als de buikjes gevuld raken en de heren wat onderuit zakken, blijkt het tijd voor moppen.

Leuke bakken en moppen die – nou ja – ‘op het randje’ zijn. Vooral keeper Sam schudt ze achter elkaar uit zijn mouw. Guido valt bijna in slaap van zoveel vrolijkheid en Jop krijgt een niet te stoppen lachaanval. Dit moet doping zijn, geen twijfel mogelijk.

Uw schrijver aanschouwt het melige stel en ziet met angst en beven een loodzware pot tegen de Larense boys opdoemen. Concentratie: waar gaan ze die vandaan halen? Ik neem nog een beker melk… Maar zie, om 10.55 uur laat KNVB-scheidsrechter en oud-FC Breukelen-voetballer Martin v.d. Kerkhof (de avond ervóór nog vierde official bij AZ - NAC Breda) het slotsignaal klinken. Uitslag: 7-1! De bollen en de grollen hebben hun werk gedaan. Een prachtige pot voetbal aan de rand van het Amsterdam-Rijnkanaal is voorbij.

s.v. Laren ’99 E1, ik schreef het eerder, heeft heerlijke voetballertjes in het team. Handige en snelle blonde knapen met veel techniek. Toch kwamen de zwart-witte (o nee, wéér die kleuren …) Gooische Mannen er de eerste helft nauwelijks aan te pas tegen de zorgvuldig vetgemeste withemden. Wat waren de onzen scherp! In no time legde Jordi H. eerst een hattrick in het netje (hoogtepunt de 2-0: een geweldige kopbal uit een corner), waarna Guido ook het doel wist te vinden: 4-1. Daartussendoor had Laren uit een chaotische situatie de bal achter Sam weten te krijgen (3-1). De toeschouwers genoten van het spel en zagen dat het goed was.

Direct na rust echter een ander spelbeeld. De maagsappen waren de broodjes hagelslag en krentenbollen nu op volle sterkte aan het verteren en onze E1 begon suizebollend aan de tweede helft. De zon scheen feller en feller, en ook uw schrijver kon een windje niet onderdrukken. Gelukkig sloeg de lamlendigheid bij de spelers snel om in nieuwe scherpte, wat resulteerde in een beheerste treffer van aanvoerder Jordi G. (keurig klaargelegd door Jordi H.: 5-1), een verwoestende uithaal in de kruising van Jochum (na goed voorbereidend werk van Jayson: 6-1) en een rake vrije trap van Jayson die langs alles en iedereen stuiterde: 7-1. Het enige vermeldenswaardige wapenfeit van Laren E1 was een mooie aanval afgesloten met een schot dat via de onderkant van de lat weer het veld in sprong. Daarmee was de koek voor deze ochtend op.

We zijn getuige geweest van een heerlijke partij voetbal onder ideale weersomstandigheden. De E1 speelde op de toppen van zijn kunnen. Uiteraard een woord van dank aan scheidsrechter Martin die de kaarten vandaag terecht op zak hield. Volgende week een vroegertje: om 9.00 uur spelen we uit tegen h.s.v. De Zuidvogels E2 dat op het buurveld onze E2 de oren waste. Geen makkelijk eitje dus, die Huizenaren. Wie tips heeft voor nieuwe stimulerende middelen om ook dan weer goed voor de dag te komen, u weet me te vinden.

9 april 2011, FC Breukelen E1 – s.v. Laren ’99 E1 7-1

opstelling: Sam, Bob v/d P., Bob. K., Jop, Guido, Jayson, Jordi H., Jordi G., Jochum.

(1e h.) 1-0, 2-0, 3-0 Jordi H., 3-1 s.v. Laren ’99 E1, 4-1 Guido.

(2e h.) 5-1 Jordi G., 6-1 Jochum, 7-1 Jayson.

Men Of The Match: Jordi Hahury en Bob Keuning.

img_0365.jpg

De E1 als bolletjesslikkers. Coach Erno heeft nu al pret, Sam is er klaar voor, Bob slaapt nog half en Bobby inspecteert de buit.

Foto: Sabine Keuning.