C1 zet Zuidvogels in de tweede helft opzij; het zilver lonkt!

Wederom een heerlijk zonnig dagje, het voorjaar heeft er zin in! Vandaag moesten we wat vroeger uit de veren en hadden we nog wat recht te zetten tegen Zuidvogels. Gelukkig had onze tegenstander nog net op tijd doorgekregen dat de wedstrijd een uur was vervroegd.

Vandaag stonden we zonder onze vaste krachten Jesse, Jim en Joery. Hans kon gelukkig toch spelen en Bob mocht na het nodige overleg toch een half wedstrijdje met z’n eigen team meespelen. Van de C2 waren Stan (doel), Giorghino, Michiel en Jordi paraat, Milan is nog herstellende…

De eerste helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd! Het middenveld leek echter voor Zuidvogels die bij de uittrappen en het uitverdedigen telkens de bal wisten te veroveren. Ook “de tweede bal” ging vaak naar de groen-roden (ik kan het toch echt geen mooie combi vinden…). De betere kansen waren wel voor Breukelen; Justin en Stef wisten via de vleugels een paar keer goed door te komen, helaas was de afwerking niet altijd even gelukkig. Dat geluk zou nog wel komen…..

Zuidvogels werd wat brutaler, en Stan moest een paar keer goed ingrijpen. Toen Yadelly balverlies leed en de Nr 11 van Zuidvogels toch redelijk gemakkelijk de gelegenheid werd geboden om drie spelers via de kluts te passeren, was Stan op diens inzet kansloos…En zo stonden we na 17 minuten met 0-1 achter..! Onze gedachten gingen even terug naar de dramatische 1-0 nederlaag in Huizen….Breukelen moest er tegenaan om niet weer onnodig tegen dit team punten te morsen.

Bob stuurde Stef weg op rechts, deze kon goed doorlopen richting de keeper. Na Stef’s inzet de hebben gekeerd belandde de bal voor de voeten van Olivier welke simpel voor de gelijkmaker kon zorgen: 1-1 Ietwat gelukkig, dit zou zich kort daarna herhalen toen de keeper van Zuidvogels een voorzet van Justin niet goed kon verwerken en de bal wederom voor de voet van Olivier kwam….Zulke buitenkansjes moet je Olivier natuurlijk niet geven….:2-1. Het spel bleef rommelig, Breukelen kon nog niet overtuigen maar met deze stand werd de kleedkamer opgezocht!

De tweede helft was een stuk beter! Via een flitsende aanval over links en een prachtige voorzet van Stef kon Olivier z’n derde treffer aantekenen: 3-1. Een heerlijke hattrick, zoals een goede spits betaamt heeft hij een neusje voor de juiste plek op het juiste moment. Met deze drie doelpunten neemt hij voorlopig de leiding in het topscorerklassement…Het verzet van Zuidvogels was hiermee gebroken en Breukelen kon de wedstrijd verder controleren. Na nog een paar grote kansen van oa. Stef, kon uiteindelijk Jantijn het genadeschot lossen; Een corner kon niet goed worden weggewerkt en de bal bleef via-via in de doelmond van Zuidvogels hangen. Jantijn kom em uiteindelijk binnenknallen en zo was het 4-1. Middels het goede voetbal had de uitslag veel groter kunnen worden, het werd uiteindelijk 5-1 door een snelle uitbraak van Stef die z’n verdediger van zich kon afschudden en de keeper behendig verschalkte (foto!): 5-1.

Toch nog een mooie uitslag die vooral op basis van de tweede helft terecht was. Niet onbelangrijk: met de vijf treffers kunnen we weer 50 Euri bijschrijven voor Denemarken! VVZ’49 verspeelde vandaag 2 punten tegen Hooglanderveen waarmee de tweede plaats met nog 2 competitiewedstrijden te spelen wel erg dichtbij komt. Volgende week de belangrijke uitwedstrijd bij Wasmeer. Bij winst is zilver een feit, bij puntverlies houden we het nog in eigen hand!

Onderin wordt het overigens ongemeen spannend. Een ongelofelijke 5-1 overwinning van VVZA op medeconcurrent Altius brengt onze vrienden uit Hilversum onverwacht en onnodig nog in de problemen. Het is te hopen dat ze nog tijdig uit hun as herrijzen maar het geloof in eigen kunnen is daar geheel verdwenen.

Overige uitslagen: CJVV – Nieuwland: 0-3, Baarn – Wasmeer: 0-4, VVZA – Altius: 5-1, VVZ’49 - Hooglanderveen: 1-1, SCH’44 – Hoogland 4-0

9 April 2011; FC Breukelen C1 - Zuidvogels C1: 5-1 (2-1)