Voetballen tegen v.v. Maarssen...

Voor de beker tegen v.v. Maarssen. In de najaarscompetitie tegen v.v. Maarssen. In de voorjaarscompetitie tegen v.v. Maarssen. Oefenen als D-team tegen v.v. Maarssen.

(En dan ook nog twee keer oefenen als D-team tegen DWSM uit Maarssen.)

We zijn nu wel één gemeente, maar je kunt ook overdrijven. Sommige jongens zien vaker spelers van/uit Maarssen dan hun eigen klasgenoten! Kunnen we niet beter gaan fuseren?

Zonder gekheid, na de verloren kampioenswedstrijd van zaterdag jongstleden traden de mannen van onze E1 en E2 vanavond aan als D-team tegen hun leeftijdsgenoten van v.v. Maarssen. Hoe zouden de krachtsverschillen liggen op een groot veld? Nou, om eerlijk te zijn, die verschillen waren kleiner dan drie dagen terug.

Na het wennen aan de grote ruimtes, buitenspel en voetballen in drie linies, ontspon zich gaandeweg een frisse broederstrijd die uiteindelijk helaas geen doelpunten opleverde. Beide teams kregen wel hele en halve kansen – niet in de laatste plaats geholpen door hier en daar wel heel merkwaardig uitverdedigen –, maar de bal wilde niet in de netjes.

Jawel, ook nu combineerde v.v. Maarssen iets gemakkelijker en bleek de technische vaardigheid van de witzwarten groter. Maar op de werklust en inzet van onze witte brigade was helemaal niets aan te merken. Die maakte erg veel goed. De talrijke ouders/toeschouwers/fans zagen een hartstochtelijke partij voetbal die werd gespeeld op een grasmat die helaas zijn beste tijd heeft gehad. (Bij de gastheren vond men het zelfs niet nodig om cornervlaggen te plaatsen en de wedstrijd onder kunstlicht te laten spelen. Nou ja, je kunt niet alles hebben.)

Zaterdag pakken E1 en E2 de competitiedraad weer op. De E1 thuis tegen s.v. Laren ’99 E1, de E2 thuis tegen h.s.v. De Zuidvogels E2. We wensen beide teams veel succes.

O ja, op woensdagavond 27 april staat er weer een oefenwedstrijd gepland voor een toekomstig FC Breukelen D-team. Mag u drie keer raden tegen wie.