C1 op koers voor zilver, Nieuwland kampioen!

Vandaag de 18e speelronde waarin asc Nieuwland zoals verwacht het kampioenschap binnensleepte. Met de maximale score van 54 punten uit 18 wedstrijden en een straatlengte voor op nr. 2 (ja ja, dat zijn wij..!!) zijn ze 4 wedstrijden voor het einde al niet meer in te halen en daarom de duidelijke en meer dan terechte kampioen. De felicitaties kunnen we over 2 weken persoonlijk overbrengen als we daar op bezoek gaan! Een van onze concurrenten om het zilver (Wasmeer) werd vandaag thuis in ieder geval in de hoek gezet (0-4), hopelijk doen wij het dan wat beter…

Dat het nog spannend wordt wie uiteindelijk als tweede gaat eindigen is ook zeker, VVZ’49 ligt op de loer en ook Zuidvogels is nog niet kansloos, alhoewel ze vandaag erg verrassend 2 punten in Baarn lieten liggen (0-0). Wasmeer lijkt het wel te geloven en staan inmiddels op 7 punten.

Tegen het lastige Hoogland mochten wij dus geen punten morsen. Vorige keer speelden wij daar gelijk, hetzelfde wat Wasmeer vorige week deed en waar eerder VVZ tegen een nederlaag aanliep. We waren dus gewaarschuwd! In onze fraaie reservetenues en een lekker voorjaarszonnetje werd er afgetrapt, onze tegenstanders, ouders en begeleiding waren fysiek maar ook verbaal wat scherper dan wij, we lieten ons echter niet van de wijs brengen. Voetballend was het niet al te groots, een tempootje te laag, toch konden we enkele goede kansen noteren. Hoogland gooide er vooral wat kracht tegenaan, meer dan een buitenspeldoelpunt (metertje of drie) zat er echter niet in. Onze defensie gaf vandaag geen krimp. Het middenblok met Jantijn en Junior hadden het niet al te moeilijk, de vleugelverdedigers Yadelly en Douwe bezorgden de Hooglandse aanvallers hoofdpijn door telkens als winnaar uit de bus te komen.

De openingstreffer viel een minuut of 7 voor rust; Bij een prima genomen corner van Hans tornde Jonas boven iedereen uit en wist met een fraaie kopbal de bal in het doel te werken: 1-0. Alhoewel terecht waren we nog niet gerust omdat we de echte passie en scherpte vandaag misten. Schrijnend voorbeeld was de aanval twee minuten voor het eind. Ons werkpaard Jim wist tussen de verdediging en doelvrouw op te duiken, kon haar omspelen maar was inmiddels al te veel naar de hoek gedreven. De rest stond van een afstand te kijken en dus stond Jim er verder alleen voor. Ruststand derhalve 1-0.

Ook in de tweede helft kwam Breukelen niet meer in de problemen op een paar speldenprikjes na. Wederom een corner van Hans bracht de beslissing, deze keer was het Bob die de bal inkopte: 2-0! Niet veel later was het dezelfde Bob die vanaf ca. 25 meter de bal in de kruising joeg: 3-0 de wedstrijd kon “op slot”. Breukelen liet de teugels daarna een beetje vieren en liet Hoogland komen, zonder echt gevaar! D1 invallers Nik en Lars werden beide ingebracht voor Stef en Jantijn. Zo bleef de teller op drie en luidde de uiteindelijke eindstand 3-0! Jesse hoefde dus niet te vissen, Stef en Jantijn deden dit wel.

Is de competitie beslist, de strijd om de “topscorer van het seizoen” is nog helemaal open en telt drie kanshebbers: 1 Jim (14 doelpunten), Olivier (13x) en Bob (ook 13!).

Overige uitslagen 1e klasse F: Wasmeer – Nieuwland: 0-4, SCH’44 – Hooglanderveen: 2-0, CJVV – Altius: 2-0, VVZA-VVZ’49: 1-3, Baarn – Zuidvogels: 0-0.

Naast de strijd om het zilver wordt het onderin toch nog onverwacht spannend na de verassende nederlaag van Altius bij CJVV! VVZA lijkt degradatie niet meer te kunnen ontlopen, CJVV heeft weer wat hoop gekregen en krijgt de oranje-zwarthemden toch nog in het vizier. We verwachten dat dit uiteindelijk niet zal gaan lukken en onze vrienden uit Hilversum zich alsnog veilig zullen spelen.

Volgende week een vriendschappelijk duel (uit tegen IJFC C1), de week erna mogen we naar kampioen Nieuwland. Normaal gesproken dus een nederlaag waarmee we dan 1 punt voorsprong behouden op VVZ en Zuidvogels (mits zij hun wedstrijden weten te winnen), echter…..de tweede competitiehelft zijn we sterk en hebben we alles nog gewonnen…je weet het dus maar niet!! Na Nieuwland volgen nog belangrijke wedstrijden tegen Zuidvogels (thuis) en Wasmeer.

19 maart 2011; FC Breukelen C1 – Hoogland C1: 3-0 (1-0)