C1 op de tweede plaats na eenvoudige zege in Hilversum-Zuid…

Onder heerlijke voorjaarsomstandigheden heeft de C1 het vandaag niet al te moeilijk gehad tegen een verzwakt Altius. Door het gemis van een aantal spelers (o.a. door hetzelfde “Disney-tripje als Jim) kon Altius niet op volle oorlogssterkte aantreden, wij misten “slechts” twee spelers vandaag.

Achteraf misschien een gemiste kans, deze wedstrijd hadden we natuurlijk prima al op 5 maart kunnen spelen! Door het late verzoek om de wedstrijd alsnog naar een doordeweekse dag te verplaatsen konden we echter niet veel kanten meer uit (tenzij wij er zelf voor zouden kiezen om zonder drie a vier basisspelers en begeleiding aan te treden).

Waren de eerste 5 minuten nog redelijk in evenwicht, na een klein beetje gas geven was de wedstrijd al vlot beslist. Binnen 14 minuten stond de teller al op drie door twee doelpunten van Stef (0-1 door op de rechterflank langs z’n tegenstander te flitsen en de bal keurig in de verre hoek te plaatsten, de 0-2 was een schot vanaf ca. 12 meter uit een afgeslagen aanval) en Jonas uit een dieptepass van Hans (0-3). Het leek een score a la VVZA te worden maar blijkbaar waren er een aantal ouders aan de kant die hun zoons dreigden met maatregelen als de score te hoog op zou lopen…

Alhoewel er op het middenveld lustig op los kon worden gecombineerd, werden we achterin een beetje te nonchalant. Bij een van de uitverdedigende acties werd de bal simpel verspeeld aan de spits (met handschoenen !!!) die wel raad wist met dit cadeautje en de bal gedecideerd in de touwen joeg: 1-3. Na nog wat doelrijpe kansen van Olivier en Justin en een poeier van Hans die op de lat uiteenspatte werd er toch tevreden gerust.

Wellicht dat Patrick iets te scheutig was met z’n complimentjes (of was dit nou al de voorjaarsmoeheid?), de tweede helft werd er slechts nog maar op halve kracht gevoetbald..De doelpuntenhonger was blijkbaar al gestild, wat sommige ouders tot volle tevredenheid stemde……(zo heeft elk nadeel weer z’n voordeel). Altius gaf door wat omzettingen wat minder ruimte weg maar meer dan een aantal stevige afstandschoten konden zij echter niet bieden. Na goed doorjagen van Bob veroverde Giorghino de bal. Hij behield het overzicht en stelde vervolgens Bob in staat om de bal binnen te tikken: 1-4. Hier bleef het bij al had Jonas nog zeker 4 kansen om de score verder op te voeren en valt verder nog te vermelden dat Hans nog even een onnodige gele prent meenam (wat zei je ook alweer in de rust…;-)?)

Een solide overwinning, geen wedstrijd om enthousiast over te zijn, maar het fraaie weer, de zoete smaak van een voorlopige tweede plaats (Zuidvogels verloor zoals verwacht van aanstaande kampioen Nieuwland) en weer 44 eurootjes in de spaarpot maakten het er al met al toch een fijne ochtend van. Omdat Edgar geen stoer verhaal kon verzinnen bij het oplopen van een gebroken rib, wilde ik toch even vermelden dat ik het wel heel stoer vond dat hij ondanks dat toch de tweede helft wilde vlaggen..hulde!

Overige uitslagen 1e klasse F: Nieuwland – Zuidvogels: 3-1, VVZ’49 – SCH’44: 3-1, Hoogland – Wasmeer: 1-1, VVZA – Baarn: 3-4, Hooglanderveen – CJVV: 7-0

Volgende week thuis tegen het lastige vv Hoogland (11.00 uur). Uit verspeelden wij daar 2 dure punten en konden wij in de storm nog wel een gelijkspel uit het vuur slepen, hetzelfde resultaat als concurrent Wasmeer vandaag behaalde…

12 maart 2011; Altius C1 - FC Breukelen C1: 1-4 (1-3)