Breukelen E4 heeft stijgende lijn te pakken

De E4 van ons FC Breukelen moest afgelopen zaterdag 12 maart aantreden tegen de E4 van VV Maarssen. De eerste 2 wedstrijden van de 2e seizoenshelft gingen verloren tegen Victoria en Maarssen (de tegenstander van vandaag dus).

Daarna volgden 2 overwinningen tegen CSW en Hertha, waardoor onze mannen zich momenteel terugvinden in de middenmoot van de ranglijst. Die positie vereiste een positief resultaat tegen vv Maarssen om de “kopgroep” in het zicht te houden. Dat was geen makkelijke opdracht omdat de E4 de komende tijd zeker 1 en wellicht 2 belangrijke spelers moet missen. Destin is door een vervelende blessure waarschijnlijk tot het eind van het seizoen uitgeschakeld en keeper Daan heeft last van zijn voet, en die heb je toevallig heel hard nodig bij voetbal. Twee aderlatingen, maar onze jongens waren gebrand op een goed resultaat en revanche op de 2-4 nederlaag van twee maanden geleden.

Met Levi als onze stand-in-keeper gingen de onzen voortvarend van start. Het spel ging van achter naar voren en weer terug. Vincent, Jurriaan en Levi (Rietje) vochten in de verdediging voor wat ze waard waren. Ezra en Jacko verdeelden het spel op het middenveld. Thijs en Olivier maakten het de verdedigers van Maarssen moeilijk door direct druk te zetten en op de bal te jagen. Maarssen had volgens ondergetekende meer balbezit, maar de aanvallen en kansen van Breukelen E4 waren sneller en gevaarlijker. Na een combinatie tussen Olivier en Rietje belandde de bal bij Thijs die helaas voorlangs het doel schoot. Daarna werd Olivier nog diep gestuurd en liep, geholpen door zijn snelheid alleen op de keeper af, maar hij slaagde er niet in het net van de tegenstander te laten bollen.

In de rust werden de jongens op hun foutjes gewezen en voor hun “Einsatzfreude” geprezen (dat rijmt). Twee jongens moest ook nog hun blaas in de struiken legen (nervositeit?), maar daarna konden ze weer aan de bak. De toeschouwers zagen wederom een veldoverwicht van de zwart-witten van Maarssen, maar de echte kansen waren toch voor de Breukelaars. De aanvalslinie kon de kansen helaas niet verzilveren, een vrije trap van Ezra werd op het laatste moment door een voet van de tegenstander tegengehouden (anders was ’t een doelpunt geweest) en de verdediging en keeper Levi zorgden dat Maarssen niet tot scoren kon komen. Je maakt ’t niet vaak mee bij voetballers van deze leeftijd, maar na het eindsignaal was het toch echt nog steeds 0-0! Dan moeten we toch echt te maken hebben met voetbal van hoge kwaliteit.

Alle toeschouwers hebben genoten van de spannende en sportieve wedstrijd en we moeten constateren dat jullie de stijgende lijn te pakken hebben. Tevens hopen we dat Daan binnenkort weer in het doel zal staan, zodat we volgende week tegen CSW nog sterker voor de dag kunnen komen.

Tenslotte wensen alle spelers en toeschouwers van de E4 Destin veel sterkte toe bij zijn herstel. We missen hem en zijn voetbalkwaliteiten en hopen hem binnenkort bij FC Breukelen te zien.