C1 met moeite langs Hooglanderveen

Deze wedstrijd stond eigenlijk gepland voor a.s. zaterdag 19 februari maar vanwege de afwezigheid van een aantal spelers door de krokusvakantie meenden wij dat het verstandig was deze wedstrijd naar voren te halen zodat we compleet zouden zijn. Het noodlot in de vorm van de griep sloeg echter toe…..Yadelly, Hans en Justin lagen onder de wol en onze geblesseerde Joery kreeg te maken met een terugslag.

Gehavend maar aangevuld met 4 spelers (Milan, Jordi, Michiel en Giorghino) uit de C2 begonnen we aan de strijd met Hooglanderveen. Uit hadden we deze wedstrijd maar ternauwernood weten te winnen door een prachtige vrije trap van Bob vlak voor het eindsignaal, we wisten dus dat we aan de bak moesten!

Onder prima omstandigheden kwamen we goed uit de startblokken. Er werd direct druk op het doel van Hooglanderveen gezet wat al snel resulteerde in een 1-0 voorsprong toen Bob uit de bal uit de tweede lijn op z’n slof nam. Een knal die hoog op het doel afging en waar de keeper nog maar net de vuisten tegen kon krijgen maar niet meer kon voorkomen dat deze tegen het net vloog. Een snelle voorsprong dus, normaal gesproken geeft dat de nodige rust en vertrouwen….Vanavond echter niet voor de C1!

Onze spelers dachten dat de overwinning hiermee al binnen was en verloren de grip op het spel aan een gretig Hooglanderveen. De geelblauwen vochten voor elke bal, wonnen de duels en kwamen een paar keer gevaarlijk voor het doel van Jesse. De inzet en passie die zij toonden werd uiteindelijk dan ook beloond met de gelijkmaker, mede door nonchalant verdedigen: 1-1. Alhoewel Breukelen na deze gelijkmaker wer iets beter in het spel kwam bleef het toch Hooglanderveen wat de overhand had. 1 minuut voor rust kregen we dan ook de volgende domper voor de kiezen toen zij uit een uitstekend en snel opgezette aanval een verdiende voorsprong namen: 1-2

De tweede helft liet aanvankelijk geen verbetering zien al was het gevaar een beetje uit het spel van Hooglanderveen weg. Breukelen bleef echter nog wat rommelig , ongeconcentreerd en slordig voetballen. De lange bal werd zonder succes gehanteerd en de balcontrole was ver te zoeken, zodat de tegenstander gemakkelijk in het zadel bleef. Met nog 15 minuten te spelen wilde de leiding net overstappen op het spelen van 1 op 1 achterin toen Stef op rechts mocht doorbreken en de bal perfect op de schoen van Olivier voorzette. Deze volleerde de bal in 1 x hard in de touwen, de stand was weer in evenwicht en dus weer alles mogelijk: 2-2

Breukelen zette verder aan, niet geweldig maar het besef drong door dat we in de strijd om de tweede plek geen puntverlies mochten lijden. Het constante duw en trekwerk van enkele spelers van Hooglanderveen werd bestrat met een gele kaart en een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Met een grote aanloop nam Bob hem deze keer laag over de grond en via een been van de tegenstander verdween hij onhoudbaar in de rechterhoek. Een 3-2 voorsprong die nu gekoesterd moest worden, het werd nog spannend.

De krachten waren echter op bij onze tegenstanders welke geen echt gevaar meer konden stichten. Het was uiteindelijk Olivier die na een mooie actie van Jim de vierde treffer mocht noteren, strak langs de keeper! Een 4-2 eindstand, de eerlijkheid gebied te zeggen dat Hooglanderveen hiermee iets tekort werd gedaan…zo mag het ook een keer in ons voordeel uitpakken..Resultaat is wel dat we mee blijven doen voor het podium en dat de deelnemende ouders wederom 4 euro kwijt zijn aan de doelpuntenpot!

De KNVB heeft ook voor de tweede zaterdag in de krokusvakantie een wedstrijd vastgesteld (op 26 februari thuis tegen VVZA), onbegrijpelijk als je bedenkt dat de zaterdag ervoor (12-2) en de zaterdag na de vakantie (5-2) geen wedstrijden gepland waren. We hebben via onze meedenkende wedstrijdsecretaris al een verzoek ingediend om deze wedstrijd te verplaatsen, houd de site in de gaten voor eventuele mededelingen!

Dinsdag 15 februari gespeeld: Wasmeer – Altius : 3-1

16 februari 2011; FC Breukelen C1 - Hooglanderveen C1: 4-2 (1-2)