C1 doorstaat de Soester storm glansrijk!

Op een zeer stromachtig Soester veld traden wij deze zaterdagmorgen al vroeg aan tegen medeconcurrent VVZ’49. Thuis hadden we deze ploeg met 4-1 naar huis gestuurd, maar we wisten dat we toen met name in de tweede helft alle zeilen bij moesten zetten.

Nog zonder de geblesseerde Joery (we hopen dat hij over een week of twee weer eens mag gaan trainen) en de zieke Jonas, maar gelukkig weer met Jesse in de goal trapte we af voor de eerste helft. Milan en Jordi uit de C2 stonden als extra wisselspelers paraat (bedankt jongens!).

De toss ging helaas verloren maar gelukkig kozen onze tegenstanders ervoor om met wind tegen te beginnen (onbegrijpelijk..) en dus was het aan ons om de eerste helft voldoende afstand te nemen. Of dit goed zou uitpakken wisten we niet, maar liefst 5 spelers lagen namelijk vanwege een schoolfeest niet voor 1 uur in bed…

Het spel speelde zich voor 90% af op de helft van VVZ’49! Een duidelijk sterker Breukelen zetten de groenwitten volledig vast, de duels werden vrijwel allemaal gewonnen en fysiek waren we de tegenstanders de baas. Zelfs Douwe kon zich vandaag aan een even grote tegenstander meten en had hier “geen kind” aan…

In de 7e minuut dacht iedereen te kunnen juichen: de grensrechter vlagde in onze (en in de ogen van de scheidsrechter) onterecht voor buitenspel, de scheids liet doorspelen en Jim prikte de bal keurig in de bovenhoek: 0-1 dacht iedereen! De grens bleef echter met de vlag wapperen en na overleg tussen de scheids en grens werd de goal alsnog afgekeurd. Terecht of niet, een groot compliment voor de manier waarop hier door jullie mee omgegaan werd!

Normaliter verliezen jullie een beetje jullie zelfbeheersing (een dag of drie geleden nog…), vandaag geen wanklank maar een prima doorvoetballend Breukelen op jacht naar gerechtigheid. Deze gerechtigheid viel al snel toen Justin de bal van ca. 25 meter op z’n slof nam. Met de wind erachter kreeg de keeper nog maar net z’n handen tegen het leer, maar net niet voldoende…! Via de lat stuiterde de bal alsnog achter de lijn en lag de 0-1 in het doel. Breukelen zette door, een ruimere voorsprong zat er met dit krachtsverschil wel in, na rust zou ons wel eens een andere tegenstander kunnen wachten…..Maar wat we ook probeerden, de vele kansen die volgden stuitte op de keeper of werd met veel kunst en vliegwerk nog weggetikt door de onzekere verdediging van VVZ. Zo bleef de ruststand hangen op 0-1, we vreesden dat dit niet genoeg zou zijn….de rollen zouden in de tweede helft wel eens omgekeerd kunnen zijn.

De bleek echter niet zo! Ondanks de harde wind tegen ging Breukelen verder met het goede spel. VVZ was nu dan wel iets vaker op onze helft te vinden, gevaarlijk waren zij totaal niet. Onze C1 bleef op jacht naar de tweede treffer en hiervoor kregen we zelfs meerdere mogelijkheden! Uit een voorzet van Stef viel deze dan ook toen de verdedigers de bal niet goed konden weg krijgen..Bob pikte de bal op en verschalkte de keeper: 0-2

Jim kreeg nog een levensgrote kans op de derde treffer maar kon niet kiezen welke hoek hij zou nemen..Met nog tien minuten op de klok kreeg VVZ de enige echte kans op de aansluitingstreffer! Oog in oog met Jesse mikte de Soester aanvaller de bal echter op de lat en konden we de wedstrijd vervolgens simpel en overtuigend uitspelen.

Een dik verdiende 0-2 overwinning waarmee we keurig op de vierde plek blijven staan, met 1 punt achter Wasmeer en Zuidvogels blijven we dus volop in de race voor plek 2…! VVZ lijkt eventjes in een dip te zitten (deze hebben wij al achter de rug..) maar blijft bovenaan in de race op de gouden pleeborstel welke in het leven geroepen schijnt te zijn…Inderdaad een keurig toilet waar we met veel plezier en een grote grijns onze behoeftes hebben gedaan;-)

5 februari 2011; VVZ’49 C1 - FC Breukelen C1: 0-2 (0-1)

Overige uitslagen: Altius – Zuidvogels: 1-4, Hoogland – Nieuwland; 1-2, Hoogladerveen – Wasmeer: 0-2, VVZA-CJVV; 2-1, SCH’44 – Baarn: 4-1