Almere City F2 – FC Breukelen F1: 1-2

Op zaterdag 5 februari mocht de F1 aantreden tegen “profclub” Almere City F2 in een uitwedstrijd. Vol verwachting reden we zo’n 40 minuten naar de grote polder, waar de harde wind vrij spel had. Na aankomst werden we door de kleedkamerbeheerder van harte welkom geheten en werd de deur galant voor ons open gedaan. Dat beloofde wat!

In de eerste helft moest iedereen een beetje wennen aan de harde zijwind en de sterke tegenstand. Al waren er kansjes aan beide zijden, die van Almere City waren wel wat groter. Almere oefende grote druk uit op het spel en dat had succes: ruim voor de rust scoorden ze de 1-0.

In de rust moesten onze spelers, volgens trainer/coach Marcel, even flink door elkaar geschud worden (figuurlijk gelukkig!). Dat resulteerde al snel na de rust in een mooie aanval, vanuit een dieptepass van achteruit, waaruit bijna gescoord kon worden. Het leverde een corner op.

Ondertussen begonnen de supporters zich enigszins te ergeren aan de scheids, maar dat hinderde de spelers niet: die doen gewoon hun ding en weten zelf heel goed wat te doen…

De tegenstanders bleven gevaarlijk in de aanval en schoten nog een keer tegen de lat. Oei! Maar in de volgende aanval van ons raakte ook Milan de lat. De bal kaatste terug in het veld en kwam precies voor de voeten van Diana, die de bal vakkundig stopte en vervolgens links naast de keeper het doel in schoot: 1-1!

Er gloeide weer hoop en de spelers van FC Breukelen bedachten ineens dat ze misschien toch nog wel zouden kunnen winnen…! Een mooie actie van Jim op Milan, gaf Milan de kans om vandaag tenminste 1 doelpuntje te maken en dat deed hij dan ook keurig: 1-2!

Opgelucht haalden de supporters adem. Maar Almere City gaf niet op. Het bleef spannend tot de laatste minuut… Bij het laatste fluitsignaal waren we blij, blij dat we weer niet hadden opgegeven en karakter konden tonen. Maar natuurlijk het meest…vanwege de winst!