Stormachtig Maarssen E1 te sterk voor E1

Na de jammerlijke afgelasting tegen JSV vorige week bleek onze E1 vandaag onvoldoende voorbereid op de sterke voorjaarswind en de stormachtige dadendrang van de Maarssense E1. De witten-met-de-zwarte-broek waren een maatje te groot voor onze helden. De tweede derby in de nieuwe gemeente Stichtse Vecht eindigde in 2-4, een terechte uitslag.

De kampioen van de najaarsreeks combineerde slim, schakelde snel en fysiek stevig om en toonde zich makkelijker de baas over de bal. Hadden ze dan niets te vrezen van onze E1? Jawel, met name de lange bal van Sam (vaak gedragen door de harde wind, maar niet altijd gunstig vallend) zorgde regelmatig voor alle hens aan dek, maar na een tijdje werd het rendement van deze spelopzet minder en minder. En jammer genoeg konden we daarna maar moeizaam overschakelen op een ander speltype.

v.v. Maarssen nam een 0-1 voorsprong, Jordi H. maakte netjes 1-1, maar moest daarna lijdzaam toezien hoe Maarssen snel uitliep naar 1-2 en zelfs een 1-3 ruststand. Na de “thee” – KOM OP OUDERS, HAAL EVEN TIJDIG EEN KAN MET DRINKEN VOOR DE BOYS! – en de peptalk kregen we weer aansluiting via Jordi H. die goed doorzette: 2-3. Het was bijzonder jammer dat daarna de 2-4 te snel in het mandje lag. We hebben nog twee keer de paal geraakt, Maarssen miste ook nog een handvol kansen, maar er werd niet meer gescoord. Na het laatste fluitsignaal kon iedereen zijn/haar haar weer in model kammen en de warme kantine opzoeken.

Volgende week zijn er weer nieuwe kansen als we om 10.00 uur uit spelen tegen s.v. Laren ’99 E1 dat vandaag de punten deelde met Zuidvogels (3-3).

5 februari 2011, FC Breukelen E1 – v.v. Maarssen E1 2-4

opstelling: Sam, Bob K., Bob v/d P., Guido, Jop, Jochum, Jayson, Jordi H., Jordi G.

(1e h.) 0-1 v.v. Maarssen, 1-1 Jordi H., 1-2 en 1-3 v.v. Maarssen.

(2e h.) 2-3 Jordi H., 2-4 v.v. Maarssen.

Men Of The Match: Sam en Guido.