E1 moeizaam naar winst in Breukelse derby

Woensdagavond 26 januari stond de uitgestelde derby tegen onze eigen E2 op de rol. Een door de griep aangetaste E1 stond voor de moeilijke opdracht deze beladen wedstrijd te winnen om zo een goede start in de voorjaarscompetitie te maken. Vooraf wat zorgen door de aangetaste fysiek en het moeten missen van Jordi Grilk, een vaste waarde in het centrum. Bij de E1 speelde Maurick mee, de E2 begon aan hun eerste wedstrijd in de eerste klasse zonder Dion en Melle.

Een eerste helft vol spanning en inzet, zeker ook buiten de lijnen… Volgens coach Erno had de E1 al met 3-0 voor moeten staan, maar het is de E2 die als eerste daadwerkelijk het net vindt. Thomas scoort fraai met een afstandsschot 0-1. Een tegenvaller voor de E1 die ze goed verwerken door vijf minuten later via Jordi H. de gelijkmaker te scoren: 1-1. Een redelijk gelijk opgaande eerste helft waarin de E2 goed meegaat met de E1, lekker combineert en een aantal keren gevaarlijk doorkomt.

Na de rust een periode waarin de E1 de wedstrijd naar zich toe trekt. Binnen een minuut of tien staat het 4-1 (Jayson 1x en Jordi H. 2x). Iedereen wil dan scoren, maar de lat en de sterk keepende Tim Kabalt voorkomen een grotere voorsprong. De trainingsvorm ‘latje trappen’ is nu succesvol afgerond, ‘afwerken op de goal’ verdient nog wat aandacht.

Dan laat de E2 zien dat ze karakter heeft en alles wordt op alles gezet om een nederlaag te voorkomen. Bij de E1 nemen de krachten af en te veel jongens vergeten te verdedigen en gaan voor eigen succes. Twee keer weet de E2 onze verdediging knap te kijk te zetten en komt terug tot 4-3. De tijd is echter te kort om nog gelijk te komen, de genomen afstand blijkt groot genoeg om de wedstrijd professioneel uit te spelen. Opluchting bij de E1, teleurstelling bij de E2 als Sjaak voor het einde fluit.

Een moeilijke start, maar de eerste winst is binnen. Volgens E2-coach was de E1 vooral fysiek de betere. Volgens een ander had het ook 4-4 kunnen worden en weer een ander dacht eerder aan 10-2. Kortom, de meningen achteraf liepen uiteen, maar dat hoort bij dit soort wedstrijden. We hopen straks beide bovenin mee te draaien en wensen ook de E2 veel succes!

26 januari 2011, FC Breukelen E1 – FC Breukelen E2 4-3

opstelling E1: Sam, Bob K., Bob v/d P., Guido, Jop, Jochum, Jayson, Jordi H., Maurick.

opstelling E2: Tim, Beau, Daan, Floris, Jelle, Nick, Thomas, Ole.

(1e h.) 0-1 E2, 1-1 Jordi H.

(2e h.) 2-1 Jayson, 3-1 en 4-1 Jordi H., 4-2 en 4-3 E2.

Man Of The Match: Jordi H.